Svētdiena, 29. septembris
Vārda dienas: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails, Jumis
casibom bahsegel jojobet giriş HOLİGANBET jojobet Parents In College casibom giriş casibom giris

CPSS rollerslēpotāji nosargā labākā kluba titulu

Arita Lejiņa
07:33
29.09.2024
18
Rollerslepotaji

Kārtējais pjedestāls. Cēsu Sporta skolas V14 grupas puiši Latvijas čempionātā rollerslēpošanā regulāri kāpj uz goda pjedestāla. Arī komandu sprintā viņiem divas pirmās vietas. Pirmajā vietā Gustavs Bērziņš un Artūrs Zaķis, sudraba medaļas Klāvam Gavaram un Jānim Lingartam. FOTO: Agris Veckalniņš/ LSF

Ar Cēsu pilsētas Sporta skolas (CPSS) komandas uzvaru klubu vērtējumā noslēgusies vasaras sezona
rollerslēpošanā.

Trīs posmu garumā sportisti sacentās gan par Latvijas čempionāta medaļām atsevišķās disciplīnās, gan vietām sezonas rangā individuālajā un klubu vērtējumā.

Ernests Skride
Distancē. Latvijas čempionātā rollerslēpošanā Ernests Skride duatlonā V20 grupā izcīnīja sudraba medaļu.
Foto: Agris Veckalniņš/ LSF

Duatlons, skikross, stafetes

Šajās disciplīnās rollerslēpotāji sacentās trešajā posmā. Pirmā sacensību diena bija Madonā, Smeceres sila trasē, kur vispirms sportistiem kross ar kopējo distanci, tad – rollerslēpošana ar intervāla startu. Vietu sadalījumu noteica, summējot abus rezultātus. Jaunākās SV10 grupas dalībnieki sacentās skikrosā jeb distancē ar šķēršļu joslu.

Duatlonā V20 grupā sudraba medaļa Ernestam Skridem. S18 grupā Laura Alziņa svinēja drošu uzvaru krosā, taču rollerdisciplīnā uzrādīja vien ceturto laiku -11,9 sekundes aiz uzvarētājas, kas duatlonā deva bronzas medaļu.

V16 grupā Ernests Skride ierindojās 4.vietā, ceturtā arī Annija Krieviņa S16 grupā. Tūlīt aiz viņas finišēja Estere Piksone (SK ASM), kura bija ātrāka par citām konkurentēm krosā, bet rolleros tikai sestais rezultāts.
Kā vienmēr priecēja puiši V14 grupā, aizņemot visu goda pjedestālu. Uzvarot rollerslēpošanā, uzvaru arī kopvērtējumā izcīnīja Gustavs Bērziņš. Otrajā vietā Artūrs Zaķis, kuram tikai 0,7 sekundes zaudēja Klāvs Gavars, viņam labākais rezultāts krosā. Piektajā vietā Gustavs Spolītis. Var piebilst, ka Gustavs Bērziņš šajā vasarā no piecām disciplīnām rollerslēpošanas čempionātā uzvarējis četrās, vienā uzrādot otru labāko laiku. Uzvaras arī Latvijas kausa pirmajā posmā un rollerslēpošanas sacensībās “Cēsis 2024”.
S14 grupā otrajā vietā Adele Šlēziņa, piektā Sendija Dūmiņa.

V12 grupā 4.vietā Miķelis Klimovičs, 5. Adrians Avens, bet S12 grupā otrā – Rebeka Martinova, trešā Luīze Spalviņa, bet sestā Melisa Petroviča.

Vēl jāmin, ka cēsnieki uz goda pjedestāla arī V50 grupā, pirmais Mariss Zariņš, otrais Uģis Dančauskis.
Skikrosā V10 grupā otrais Renārs Zaķis, 6. Martins Pet­rovičs, bet S10 grupā 3. Adele Millere, 4. Lēna Spalviņa.

Komandu sprints

Otrajā sacensību dienā sportisti tikās Rīgā, kur Uzvaras parkā notika stafetes jeb komandu sprints. Komandā divi cilvēku, kuri pamīšus katrs veic trīs etapus. V20 grupā zelta medaļas Emīlam Spolītim/ Ernestam Jekimovam. S20 grupā otrajā vietā Ieva Riņķe/ Letīcija Skride.

Ļoti sīva cīņa par uzvaru notika V18 grupā starp CPSS pirmo komandu, kurā startēja Ernests Skride un Rūdolfs Raudziņš, un sporta skolas “Arkādija” komandu. Finišā tomēr par 0,45 sekundēm ātrāki izrādījās rīdzinieki. Ceturtie Patriks Pužulis/ Mārtiņš Lancs.

S18 grupā pārliecinošu uzvaru svinēja Amēlija Zaķe un Laura Alziņa, otrās vietas ieguvējas apsteidzot par vairāk nekā 30 sekundēm.

V16 grupā CPSS-1 noslēdza pirmo sešnieku, komandā startēja Georgijs Dergunovs/ Emīls Luhaers. S16 grupā ceturtās Annija Krieviņa/ Paula Riekstiņa.

V14 grupā čempionu godā Gustavs Bērziņš/ Artūrs Zaķis, sudraba medaļas Jānim Lin­gartam/ Klāvam Gavaram, bet sestajā vietā Gustavs Spolītis/ Rojs Skrastiņš.

Uzva­ra arī S14 grupā, kur pirmās Sendija Dūmiņa un Adele Šlēziņa, bet piektās Madara Dimitere/ Marta Brence.

Čempionu tituls CPSS komandai arī V12 grupā, kur ātrāki par visiem bija Adrians Avens un Miķelis Klimovičs. Sestajā vietā Viestards Tirzmalis/ Rūdolfs Spulle. Goda pjedestāla divas pirmās vietas arī S12 grupā, kur zelta medaļas Melisai Petrovičai/ Rebekai Martinovai, sudrabs – Jasmīnai Treikmanei/ Luīzei Spalviņai. 5.vietā Paula Jaun­zema/ Alise Krastiņa.

V10 grupā otrajā vietā Martins Petrovičs/ Renārs Zaķis, bet S10 grupā otrās Adele Millere/ Maija Apine, 4.vietā Marta Bašķere/ Karlīna Kalēja, bet 5. Justīne un Karlīna Dedumetas.

CPSS – labākie

Uzreiz pēc Latvijas čempionāta 3.posma sacensībām Latvijas Slēpošanas federācija apbalvoja 2024. gada vasaras sezonas ranga labākos visās vecuma grupās un arī komandu kopvērtējumā. Ja individuālais rangs bija zināms jau pēc duatlona un šķēršļu joslas veikšanas, komandu ranga galīgais sadalījums noskaidrojās tikai pēc sprinta stafetēm svētdien Rīgā. Jau pirms tām CPSS komandai klubu vērtējumā bija zināms pārsvars, ko izdevās vēl palielināt.

Rezultātā otro gadu pēc kārtas Cēsu pilsētas Sporta skolas komanda izcīnīja pirmo vietu ar 7687 punktiem. Otrajā vietā galvenie konkurenti jau daudzus gadus Madonas BJSS – 6410 punkti, bet trešajā vietā sporta skola “Arkādija” – 5082 punkti.

Individuālajā rangā pirmās vietas izcīnīja: Rebeka Martinova (S12 grupa), Gustavs Bērziņš (V14), Ernests Jekimovs (V20); otrās vietas – Renārs Zaķis (V10), Miķelis Klimovičs (V12), Adele Šlēziņa (S14), Artūrs Zaķis (V14), bet trešās – Adele Millere (S10), Luīze Spalviņa (S12), Adrians Avens (V12), Sendija Dūmiņa (S14), Klāvs Gavars (V14) un Ernests Skride (V16).

Pirmajā sešniekā savās grupās: Karlīna Dedumeta, Līva Driķe, Justīne Dedumeta, Martins Petrovičs, Melisa Petroviča, Kārlis Rūdolfs Spulle, Elza Krastiņa, Gustavs Spolītis, Jānis Artūrs Lingarts, Annija Krieviņa, Amēlija Zaķe, Elizabete Slotiņa.

Cēsu Sporta skolas trenere Ilze Cekule atzinīgi vērtē jauno sportistu sniegumu un treneru ieguldījumu, norādot, ka klubu vērtējumā svarīga arī pareizas stratēģijas izvēle: “Ziemas rangā palikām otrie, pietrūka tiki 100 punktu, tāpēc vasarā īpaši piedomājām pie stratēģijas. Un ir jādomā ne tikai par tiem, kuri izcīna medaļas, bet arī par otro sastāvu, kas atnes tik svarīgos punktus.

Kopumā par mūsu audzēkņiem var teikt tikai labus vārdus. Ir grupas, kur sniegums labāks, bet līdzīgi jau citās sporta skolās, kur rezultāti mainās atkarībā no vecuma grupas. Daži aiziet prom no sportošanas, bet ienāk jaunie, redzam, ka jaunākajās grupās audzēkņu netrūkst, tas īpaši priecē. Šoruden pie treneres Anželas Brices sāka trenēties pavisam jaunu audzēkņu grupa, viss izskatās cerīgi. Rollerslēpošana nav tik ļoti atkarīga no laika apstākļiem kā slēpošana. Vienmēr jau rudenī ir bažas, kāda būs ziema, vai būs sals, sniegs, vai varēs aizvadīt pilnvērtīgus treniņus, sacensības. Tāpēc izmantojam šo laiku, lai trenētos vasaras režīmā, jo tad tiek ielikts pamats ziemai!”

Šajā nedēļas nogalē pēdējais posms Latvijas čempionātā biatlonā, kur arī CPSS būs kupli pārstāvēta.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

“Cēsu Rudens” aizvadīts

06:15
27.09.2024
59

Itin vasarīgos laika apstākļos divu dienu garumā aizvadītas orientēšanās sacensības “Cēsu rudens”, kas notika jau 57.reizi. Pirmajā dienā dalībniekiem programmā garā distance, un šis bija priekšpēdējais Latvijas Kausa posms, tātad noslēdzošā iespēja kaut ko mainīt sezonas kopvērtējumā. Par distancēm gādāja sacensību galvenais tiesnesis Juris Knēts. Garā distance Individuālajā distancē uz starta stājās 629 sportisti, arī […]

Jaunās basketbolistes sāk sezonu

06:14
26.09.2024
50

Sākusies BBBL (Best Baltic Basketball League) jaunā sezona, un jau divas Cēsu Sporta skolas meiteņu komandas aizvadījušas pirmā posma spēles. Pirmās sezonu pirms nedēļas ievadīja šī turnīra debitantes, U13 meiteņu komanda treneres Ineses Urtiņas vadībā. Pirmajā posmā, kas notika Rīgā, piedalījās 12 komandas no Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.Cēsu komanda trijās dienās aizvadīja piecas spēles, […]

Mājinieku viesmīlība rollersprintā

07:00
23.09.2024
42

Jau 20. reizi aizvadītas tradicionālās sacensības “Cēsu rollersprints”, kas daudzus pēdējosgadus notiek pie Cēsu sporta kompleksa. Par medaļām septiņās vecuma grupās zēniem un meitenēm sacentās 130 sportisti no Madonas, Gulbenes, Rīgas, bet visplašāk, protams, pārstāvēta Cēsu pilsētas Sporta skola (CPSS). Sportistiem šī bija laba spēku pārbaude pirms Latvijas čempionāta rollerslēpošanā noslēdzošā posma, kas nedēļas nogalē […]

Čempioni orientēšanās maratonā noskaidroti

06:58
21.09.2024
108

Baldones pusē Kausezera apkārtnē noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā maratona distancē. Sacensības aizraujošas darīja arī tas, ka distance ar kopējo startu, tātad, ja finišē savā grupā pirmais, – esi uzvarētājs. Savus spēkus pārbaudīt devās arī kluba “Meridiāns” OK/ CPSS orientieristi, izcīnot arī vairākus čempionu titulus. S12 grupā čempiones tituls Madarai Graudumai, kura otrās vietas sekotāju […]

Buki turpina skriet

07:52
19.09.2024
71

Aizvadīts šīs sezonas priekšpēdējais posms Latvijā populārākajā taku skrējienā “Stirnu buks”. Šoreiz skrējēji, nūjotāji un gājēji pulcējās Tukuma novadā, lai startētu Sveikuļu meža “Stirnu bukā”. Kopumā dažādās distancēs startēja 3116 dalībnieki, kuru vidū arī Cēsu novada lieli un mazi skrējēji. Skolēnu čempionātā ātrāko puišu top 10 kārtējo reizi iekļuva Kristiāns Ezeriņš no Vecpiebalgas vidusskolas, šoreiz […]

Noderīga spēku pārbaude

06:50
18.09.2024
50

Septembra sākumā Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā jau tradicionāli notiek SBK “Cēsis” balvas izcīņa biatlonā. Programma allaž tiek piedāvāta ļoti plaša visām vecuma grupām: individuālā distance uz rolleriem, minisprints, jaunākajām grupām kross un kross ar šaušanu. Šī ir viena no iespējām, kad jaunākās, U13, grupas dalībnieki var pārbaudīt savas šaušanas iemaņas sacensību režīmā. […]

Tautas balss

Tualetes cena pārāk augsta

11:47
27.09.2024
19
Laucinieks raksta:

“Izlasīju “Druvā” par Cēsu tualetēm. Pievienojos tiem, kas domā, ka 50 centi par apmeklējumu ir pārāk augsta maksa mazpilsētā. Piemēram, autoostas un Smilšu laukuma tualeti lielākoties izmanto tie, kas brauc ar autobusu vai vilcienu. Lielākā daļa šo cilvēku nav tie turīgākie. Un ja vēl, pārsēžoties Cēsīs, jā­brauc uz darbu, tad var iznākt, ka dienā par […]

Skaists brauciens pa Bērzaines ielu

11:47
27.09.2024
21
Lasītāja C. raksta:

“Diendienā braucu pa skaisto Bērzaines ielu Cēsīs. Tā ir lieliski atjaunota, tikai žēl, ka to izmanto tik maz. Pat rītos pirms un pēc astoņiem ir ļoti maz automašīnu, riteņbraucējus gandrīz neredzu. Varbūt cilvēkiem vēl palicis ieradums, kas izveidojās laikā, kad Bērzaines ielu pārbūvēja, un daudzi izvēlas maršrutu pa Gaujas ielu. Nav jau Bērzaines ielai jākļūst […]

Prot savu darbu

11:46
27.09.2024
17
Cēsniece raksta:

“Paldies Cēsu klīnikas jaukajām reģistratūras darbiniecēm. Vienmēr laipnas, visu sīki izskaidro, kur jāiet, kā atrast vajadzīgo kabinetu. Tas pacientam ļoti palīdz. Katram atnācējam sava sāpe, bet smaids un laipnība ļauj justies drošākam,” pateicību pauda cēsniece.

Pilsētas vidū – ne šis, ne tas

11:00
25.09.2024
43
Lasītāja raksta:

“Biju Cēsu tirgū uz garšu festivālu. Bija jauks pasākums, tikai viss bija diezgan saspiesti, nav jau ap halli daudz vietas. Tad man atkal nāca prātā doma par veco tirgus laukumu, cik ilgi tas stāvēs neapsaimniekots, neizmantots. Tā taču ir pašvaldības zeme! Pilsētas parki, laukumi sakopti, tikai tā vieta tāda – ne šis, ne tas. Cik […]

Jālabo dzelzceļa pārbrauktuve

10:59
25.09.2024
22
21
Liepas pagasta iedzīvotājs raksta:

“Dzelzceļa pārbrauktuve Liepas pagastā kļūst arvien sliktāka, segums ir bedru bedrēs. Pārbrauktuve plata, ved ne tikai pār vienu sliežu ceļu, mašīnām aizvien bīstamāk braukt. Pārbrauktuvi šķērso arī kravas transports, kas no netālās rūpnīcas izved būvmateriālus. Nāks ziema, segums bojāsies vēl vairāk. Jāaicina “Latvijas Dzelz­ceļš”, lai taču beidzot pamana, ka te vajadzīgs remonts,” uzsvēra Liepas pagasta […]

Sludinājumi