Trešdiena, 1. maijs
Vārda dienas: Ziedonis

Ko viens cilvēks negatīvi radījis, to otrs var noņemt

Jānis Gabrāns
06:48
04.06.2018
49
Dziednieks Fotomarta 1

Latvijas profesiju klasifikatorā kā viena no profesijām minēta – dziednieks. Tautas medicīnas centra valdes priekšsēdētāja, dzied­nieka Artūra Tiltiņa mājaslapā ir publicēts Latvijas dziednieku reģistrs, kurā minēts 231 sertificēts dziednieks.

Pats Artūrs jau 18 gadus ir profesionāls dzied­nieks. Savas darbības sākumā pieņēmis apmeklētājus Cēsīs, tad bijis ilgāks pārtraukums, tagad atkal reizi mēnesī iegriežas te, un vienā no šādām reizēm tikāmies, lai parunātu par šo profesiju, par dziedināšanu. Kā viņš saka, dziednieks – dziedina, ārsts – ārstē.

Viņš norāda, ka dziednieka spējas ir gandrīz katram, tās tikai jāattīsta: “Mammas taču visas ir dziednieces, ja bērnam kas sāp, viņš atskrien pie mammas, viņa to paglauda, samīļo, un sāpes pār­iet.”

A. Tiltiņa dzimtā bijuši cilvēki ar dziednieku spējām, vecmamma bijusi zināma dziedniece, tēvam piemitušas telepātiskās un pareģa spējas, daudz kas no viņa teiktā piepildījies. Dziednieks ir arī brālis Roberts.

Artūra mājaslapā uzskaitītas problēmas, ar kurām pie viņa var vērsties pēc palīdzības, un rodas jautājums, vai tiešām tam visam var atrast dziedināšanu. Uz to dziednieks norāda, ka viss patiesībā sākas cilvēkā pašā: “Viss spēks ir galvā, ja tajā viss būs sakārtots, arī apkārt būs kārtība. Ja galvā putra, arī dzīve būs viena vienīga putra. Tam var būt dažādi iemesli. Iespējams, cilvēks iztukšojies enerģētiski vai bijusi kāda ietekme no malas, ko tautā sauc par lāstu. Tā ir negatīva enerģija, kas atsūtīta no malas. Jebkura enerģija, vienreiz radīta, vairs nepazūd, bet aiziet uz to cilvēku, kam tā domāta. Sāk rasties problēmas, un cilvēks saka – jūtos kā nolādēts. Uzkrājas negatīvā enerģija, kas ietekmē ikdienu, un tad sākas dziednieka darbalauks. Ko viens cilvēks negatīvi radījis, to otrs var noņemt. Roku, kāju atsevišķi nevaru dziedināt, es sakārtoju cilvēka biolauku, iedodu impulsu organismam, un tas tālāk pats sevi sāk dziedināt. Protams, nevienu par jaunu cilvēku neuztaisīt, jaunus kaulus neielikt, bet jebkuru procesu var apturēt. Teiksim, sāpes. Sāpju sajūta ir briesmīga, rada diskomfortu ikdienā, tām pazūdot, cilvēks iegūst pavisam citu skatu uz dzīvi. Labāks garastāvoklis – labāka diena.

Mēs paši ar savu enerģiju pievelkam labo un slikto. Satraucamies par lietām, par ko nav vērts satraukties, jo tās ir notikušas. Piemēram, saplīsa vāze. Kāda jēga par to domāt, satraukties, jo mainīt to nevar, tā ir saplīsusi. Vai gaidi kādu ģimenes locekli mājā, bet viņš kavējas. No tā, ka satrauksies, viņš ātrāk neatnāks. Protams, nevar būt apātisks, vienaldzīgs, jāiemācās visu uztvert veselīgi, tā tikai palīdzēsi sev. Mums gribētos visu pasauli mainīt, bet mūsu spēkos ir mainīt tikai sevi, bet, mainot sevi, maini pasauli. Taču darbs ar sevi ir visgrūtākais.”

Mūsdienās cilvēki arvien vairāk sūdzas par aizņemtību, jo strādā vairākās darbavietās, lai nopelnītu pietiekami daudz. Arī brīvajos brīžos necenšas sevi uzlādēt, bet dara lietas, kas iztukšo vēl vairāk, bet, ja cilvēks enerģētiski ir iztukšots, jebkura kaite, kas dus organismā, tajā brīdī iegūst spēku, un sākas viena problēma pēc otras, sāk piemeklēt veselības likstas. A. Tiltiņš norāda, ka to var sakārtot, izlīdzinot biolauku, atjaunojot dabīgo enerģiju, kas cilvēkam dod spēkus tālākam: “Daudz var panākt katrs pats. Tāpēc ir izdomāti atvaļinājumi, lai cilvēks atgrieztos savā enerģētiskajā normā. Daba, ūdeņi, mežs uzlādē, vajag šo iespēju izmantot, jo tā ir tepat līdzās. Tur nevajag dziednieku. Arī meditācijas var lieti noderēt, tur gan nedaudz jāpamācās, bet meditācija ir arī labas grāmatas lasīšana vai pasēdēšana jūras krastā. Dziednieks var iedot nelielu impulsu, tad cilvēks iet un palīdz sevi enerģētiski uzlabot.”

A. Tiltiņa mājaslapā atrodama dažāda informācija, arī sapņu tulks, lasāmas dažādas burvestības. Sarunā dziednieks stāsta par latviešu buramvārdu grāmatu, par “melno grāmatu”, kurā apkopoti lāsti, norādot, ka buramvārdus nevar pielietot katrs, pat ja izpildīs visu, kā rakstīts: “Jāmāk domu virzīt, tur tas spēks. Enerģija tiek novirzīta ar domu, nevis darbību. Ja nespēj koncentrēt domu, nekas nenotiks.”

Komentējot sapņu tulkošanas sadaļu, A. Tiltiņš stāsta, ka sapņiem ir nozīme, tie var būt pareģojoši, tikai jāmāk to saskatīt: “Man pašam bijusi laba pieredze. Reiz sapnī redzēju, ka, braucot uz Alūksni, kādā ceļa līkumā pretī manai mašīnai nāk kravas auto, sagriezies šķērsām pa ceļu. Pēc neilga laika, braucot šajā pagriezienā, piebremzēju, un tiešām tā mašīna tur bija. Var tikai minēt, kas to sapni man atsūtīja. Sapnis ir informācija no zemapziņas, kas nāk transformētā veidā. Tajā atspoguļojas iepriekšējo dienu, nedēļu iespaidi. Nezinu, cik tur taisnības, bet saka, ka jātulko tikai tie sapņi, ko redz no ceturtdienas uz piektdienu. Tie esot pareģojošie.”

Viņš stāsta, ka ļoti lielā mērā dziedināšanas rezultāts atkarīgs no cilvēka ticības tam, ka dziednieks spēs palīdzēt. Arī medicīnā taču ir līdzīgi, pastāv placebo efekts, kad cilvēks tik ļoti tic zāļu iedarbībai, ka palīdz pat neefektīvas zāles.
“Nekad nebūs tā, ka kāds dziednieks varēs palīdzēt pilnīgi visiem sāpju noņemšanā, atkarībās, citās problēmās, bet lielākajai daļai var palīdzēt. Ārsti jau arī visiem nevar palīdzēt. Kas nāk pie dziedniekiem? Tie, kuri nav guvuši rezultātus pie ārstiem. Viņi gājuši, lietojuši medikamentus, bet nekas nav mainījies, un tad meklē palīdzību pie dziedniekiem,” stāsta A. Tiltiņš.
Sabiedrībā par dziedniekiem runā daudz, bieži sociālajos tīklos lasāms aicinājums ieteikt, kurš labāks. A. Tiltiņš gan uzsver, ka nevar teikt, tas ir labs, tas – slikts dziednieks, katram jāatrod savs dziednieks: “Ja sakrīt abu pušu enerģētiskie lauki, rezultāts būs labāks. Ja cilvēks saka, ka netic dziedniekiem, viņš jau sevi ir nobloķējis, tādam grūtāk palīdzēt. Viss ir ticībā, gluži kā attiecībās ar Dievu. Viņu taču neviens nav redzējis, bet cilvēki jūt aizsardzību, jo ir ,kam ticēt, kam lūgt palīdzību, tas rada iekšēju dvēselisko mieru. Dziedniekiem attiecības ar Dievu ir pareizas. Neesam fanātiķi, bet apzināmies, ka ir kāds augstāks spēks, kas mūs vada,” stāsta A. Tiltiņš.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Vērtīgākais – kulturāli kvalitatīva, veselīga vide ģimenei un bērnam tuvu pie dabas

05:15
30.04.2024
235

“Man ļoti patīk, ka Skujene nav pārāk tālu no pilsētas. Gabaliņš ir, tomēr nav pārlieku sarežģīti aizbraukt līdz Cēsīm. Skujene ir diezgan mierīga vieta, sakopta un skaista. Te ir skaisti lauku ceļi, lielāki un mazāki. Tuvu ezeri un upes. Priecē sakoptais pagasta centrs. Cik nu pašvaldība iespēju robežās mēģina organizēt pasākumus un uzturēt teritoriju, tik […]

Par Lielo talku un ne tikai

17:02
28.04.2024
77
1

27.aprīlī norisināsies ikgadējais vides sakopšanas notikums – Lielā talka, kas notiks jau septiņpa­dsmito reizi. Šī gada moto ir “Tīri – zaļi – ilgi!”. Sarunājos ar Cēsu pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes teritorijas apsaimniekošanas speciālisti SIGNI ĶERPI. Viņa kopš 2021.gada Cēsu novadā ir Lielās talkas koordinatore. -Kā vērtējat Cēsu novadā padarīto? -Katru gadu cilvēki aktīvi […]

Filma par cilvēku, viņa izvēli un laiku

06:15
27.04.2024
66

Antras Cilinskas un Annas Vidulejas filma “Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks” skatāma visā Latvijā. Ar filmas režisori un producenti Antru Cilinsku tikšanās notika pēc viena no kino seansiem Cēsīs. Juris Podnieks (1950. gada 5. decembris – 1992. gada 23. jūnijs) ir tā dēvētās latviešu poētiskās kinodokumentālistu skolas jaunās paaudzes spilgtākais un talantīgākais kinooperators, režisors un […]

Patīk darbi, kurus darot nav jāsteidzas

06:02
25.04.2024
45

Jānis Vagulis dienas piepilda ar darbu, rodot arī laiku paslinkošanai, nekā nedarīšanai. “Laukos vienmēr ir, ko darīt, vienmēr kādam vajag piepalīdzēšanu,” viņš saka un piebilst, ka māk visus laukos ikdienā nepieciešamos darbus. Savulaik strādājis dažādās zāģētavās, to sen vairs nav gluži tāpat kā daudzos citos mazos pagastos. Jānis Kaivē dzīvo jau 25 gadus. Pats ir […]

Bērnības vietai atdota sirds

05:45
24.04.2024
138

Daces Kārkliņas dzimtas saknes ir Kaivē. Pati dzīvo Cēsīs, strādā Rīgā, bet par savu vietu sauc Kaivi. Kad vien brīvs laiks, viņa mēro ceļu, lai būtu pie krustdēla, draugiem. “Man bērnība saistās tikai ar Kaivi. Vasaras pavadīju pie krustmātes. Te vienmēr bija, ko darīt un ik dienu notika kas interesants. Bija, protams, jāravē, jāvāc siens, […]

Iedzīvoties un būt savējai

05:34
23.04.2024
127

Evita Petrova ar ģimeni Kaivē nokļuva nejauši.  “Vasarā, braucot pa Piebalgu, ieraudzījām aizaugušu viensētu. Tā iepatikās, izdevās vienoties ar saimniekiem, un nopirkām “Lapsas”,” stāsta Evita. “Tas bija pirms 12 gadiem. Gadus trīs ģimene šurp brauca vien brīvdienās, tad pārcēlās pavisam. Tā rīdzinieki kļuva par kaivēniešiem. Evita piebilst, ka mājas ir tikai nepilnus divus kilometrus no pagasta centra. […]

Tautas balss

Labāk uzraksts, ne karogs

16:57
26.04.2024
24
Druva raksta:

“No rudens pārtikas precēm būs redzami jānorāda valsts, kur tā ražota. Saprotu, ka to varēs parādīt ar karodziņu vai uzrakstu. Es domāju, ka vislabāk būs pietiekami lieliem burtiem rakstīts uzraksts, jo vai gan daudzi uzreiz atšķirs, piemēram, Slovākijas un Slovēnijas karogus. Arī tagad jau uz produktiem norāda izcelsmes valsti, tikai nereti uzraksts ir tik maziem […]

Uzšļāc ūdeni un dubļus

16:57
26.04.2024
32
Druva raksta:

“Regulāri nākas iet Cēsīs zem dzelzceļa tilta. Kad līst lietus, dubļains, gan to nevienam neiesaku. Uz galvas pilēs ūdens un mašīnas nošķiedīs. Ietve tur tik šaura, grūti izmainīties ar pretimnācēju, kur nu vēl pamukt kaut kur, kad brauc mašīna. Vai kāds saskaitījis, cik cilvēku kājām ik dienu iziet pa šo vietu? Žēl ģimnāzistu, kuri dosies […]

Operatīvi, atsaucīgi un laipni

16:56
26.04.2024
24
Druva raksta:

“Sirsnīgs paldies ārstes Sprindules prakses medicīnas māsai Irīnai, viņa bija ļoti atsaucīga un ātri nokārtoja, lai tieku pie vajadzīgajiem medikamentiem, kad man pasliktinājās pašsajūta. Un milzīgs paldies arī māsiņai Lindai, kas nāca pie manis mājās, vēnā ievadīja zāles, katru reizi mērīja asinsspiedienu, vienmēr izjautāja, kā jūtos, bija ļoti laipna, atsaucīga. Domāju, tā darbu vajadzētu darīt […]

Ģimnāzijas remonts ievelkas

09:23
23.04.2024
56
Druva raksta:

“Ļoti ievilcies Cēsu Valsts ģimnāzijas ēkas remonts. Esmu pensionēta skolotāja, mani interesē, vai jaunajā mācību gadā ģimnāzisti varēs atgriezties savā skolā vai mācības būs jāturpina pielāgotajās telpās Raunas ielā. Saprotu, ka tur nav slikti, taču ģimnāzijas tēla veidošanai gan tas par labu nenāk,” pārdomās dalījās seniore.

Dīvainie valodas nepratēji

13:26
16.04.2024
48
5
Druva raksta:

“Pagājušajā nedēļā klausījos televīzijas “Rīta Panorāmu”, kur “Stabilitātes” līderis Rosļikovs stāstīja, ka nav taču jāprasa pusmūža cilvēkiem ar Krievijas pilsonību latviešu valoda. Jaunajiem jā, bet vecāka gadagājuma nē. Sabiedrība Latvijā esot ļoti iekļaujoša, visi tiekot galā. Te nu jāatgādina, ka tiem, kam 75 un vairāk gadu, latviešu valodas eksāmens nav vajadzīgs, var palikt Latvijā arī, […]

Sludinājumi