Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Pludmales volejbola sezonai noslēdzoties

Druva
07:23
30.08.2013
11
Pludmales Volejbols

Aizvadītā vasara bija īsta pludmales volejbolistu sabiedrotā, tā bija gara, silta un saulaina. Tas ļāva sarīkot lielākus un mazākus turnīrus

– vietējos, reģionālos un valsts mēroga. Vērts palūkoties, kā veicies Cēsu puses spēlētājiem.

bJaunatnes čempionāts

Noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāts, kas notika trijās vecuma grupās. Vispirms trijos posmos notika reģionālās sacensības, tostarp arī Cēsīs, bet čempionāts noslēdzās ar finālturnīru. Kā informē treneris Ģirts Mārtiņšons, visu triju grupu finālturnīros startēja arī Cēsu sporta skolas jaunie volejbolisti.

Vispirms spēles aizvadīja C grupas (1999.gadā dzimušie un jaunāki) volejbolisti, kuriem sacensības notika Kuldīgā. Cēsu sporta skolu pārstāvēja 11 pludmales volejbolistu pāri, no tiem septiņi zēnu konkurencē. Vispirms

komandas aizvadīja apļa turnīru apakšgrupās, bet cīņu par godalgām turpināja katras grupas divas labākas komandas, kā arī vēl divas labākās starp trešo vietu ieguvējām, kopumā 12 komandas. Izslēgšanas turnīrs risinājās pēc divu mīnusu sistēmas, kas nozīmēja, ka, piedzīvojot zaudējumu pirmajā kārtā, komandai bija vēl iespēja turpināt cīņu par čempiona titulu zaudētāju zarā.

Meiteņu konkurencē piedalījās 19 komandas. Kā atzīst Ģ. Mārtiņsons, iespējams, ka mainīgie laika apstākļi nedaudz patraucēja jaunajām cēsniecēm paradīt savu labāko sniegumu, kā rezultātā tikai viens meiteņu pāris Monta Cekula un Ance Sīmane spēja iekļūt labāko komandu divpadsmitniekā, rezultātā ierindojoties dalītajā 9.-12. vietā. Pārējām komandām šādi rezultāti: 14.vietā Arta Grabe/ Klaudija Tijāre, 16. – Lāsma Tomsone/ Evija Tomsone, 19. – Vika Hlevicka/ Daniela Anoško.

“Viss čempionāta pjedestāls šogad tika Daugavpils sporta skolas komandām, ar kurām mūsu meitenēm nācās spēkoties jau apakšgrupu turnīrā, kas stipri samazināja mūsu meiteņu izredzes cīņai par augstākām vietām,” norāda treneris.

Zēnu turnīrā startēja 18 komandas, un patīkami, ka apakšgrupu turnīrā starp 12 spēcīgākajām iekļuva piecas Cēsu puišu komandas. Sporta skolas audzēkņu veiksmīgais starts apakšgrupās liecināja, ka Cēsu puiši nobrieduši medaļām, kas arī tika īstenots dzīvē. Mārtiņš Liniņš un Rihards Lazdiņš, sacensībās izcīnot visas uzvaras un finālā pārspējot Kuldīgas puišus, kļuva par Latvijas Jaunatnes čempioniem pludmales volejbolā zēniem C grupā. Mazliet spēka spēlē par bronzu ar pāri no Aizputes pietrūka Artim Drickam/ Uldim Elksnim, kuriem šoreiz

4.vieta. Dalītajā 7.- 8.vietā ierindojās vēl divi Cēsu sporta skolas pāri – Audris Mihailovs/ Kristiāns Zelčs un Heinrihs Eglīte/ Artūrs Krams. Par pārsteigumu parūpējās cēsnieki Armīns Dricka un Matīss Zaļais, kuri, startējot pie divus gadus vecākiem jauniešiem, spēja iekļūt labāko divpadsmitniekā, ieņemto dalītu 9.-12.vietu.

Vēl šajā vecuma grupā 13.vietā

Patriks Pinka/ Lauris Lauciņš, bet 18. – Oskars Gabrānovs/ Patriks Krūze.

Sezonas noslēgumā ir apkopots arī šīs vasaras spēlētāju reitings, kurā visās grupās starp vadošajiem ir arī Cēsu sporta skolas audzēkņi. C grupā finālturnīra uzvarētāji reitingā gan atrodas tālu, jo startēja tikai vienā posmā un fināltrurnīrā. Toties augšgalā ir citi sporta skolas audzēkņi. U. Elksnis ieņem pirmo vietu, H. Eglīte – otro, A. Dricka – trešo. Labāko desmitā arī A. Krams, kuram astotā vieta, devītais ir A. Mihailovs, bet desmitnieku noslēdz L. Lauciņš.

B grupas,/b> audzēkņi (1997.gadā dzimušie un jaunāki) finālturnīru aizvadīja Rīgā, Kīšezera krastā, “Pludmale Rīga” volejbola laukumos. Cēsu sporta skolu pārstāvēta viens

meiteņu pāris un četri puišu pāri. Finālturnīrā kopumā piedalījās 22 meiteņu komandas un 17 zēnu komandas. Meitenēm, ņemot vērā lielo komandu skaitu, cīņu par medaļām turpina 16 labākās komandas, diemžēl vienīgais Cēsu pāris – Ojūna Batbajare/ Marta Dimanta – nespēja tikt pāri šim slieksnim, paliekot tikai 21.vietā.

Puišu turnīrā mūsējiem veicās labāk, un 12 labāko vidū iekļuva trīs komandas. Vislabāko sniegumu parādīja vecpiebaldzēni, trenera Māra Krama audzēkņi Jēkabs Zommers/ Gundars Tomašs, izcīnot dalītu 5.-6. vietu. Mazdrusciņ spēka, veiksmes un pieredzes pietrūka C grupas čempioniem M. Liniņam/ R. Lazdiņam, kuri, startējot divus gadus vecāku puišu konkurencē, kopā ar otru Cēsu pāri Krišu Amantovu/ Emīlu Grīnbergu izcīnīja dalītu 7./ 8.vietu. 14.vietā ierindojās Jānis Vilciņš/ Lauris Enkuzens.

“Pieminēšanas vērta ir Amantova/ Grīnberga sasprindzinājuma pilnā spēle par iekļūšanu labāko sešiniekā ar Siguldas puišiem, kurā ļoti saspringtā spēles galotnē veiksme tomēr uzsmaidīja siguldiešiem. Kopumā var teikt, ka mūsu puišiem pietiekami labs sniegums, ņemot vērā vēl arī to, ka trīs no četriem mūsu pāriem startēja pie gadu vai pat divus gadus vecākiem sāncenšiem,” saka Ģ. Mārtiņsons.

Latvijas reitingā pirmajā desmitā seši sporta skolas audzēkņi. J. Zommers un G. Tomašs ieņem attiecīgi otro un trešo vietu, M. Liniņš – piekto., R. Lazdiņš – sesto, E. Grīnbergs – astoto, K. Amantovs – devīto.

Finālturnīrus noslēdza vecākās, A grupas (1995.gadā dzimušie un jaunāki) spēlētāji, kuri spēles aizvadīja Rīgā, pludmales volejbola centra „Brazīlija” laukumos. Cēsu sporta skolu pārstāvēta viens meiteņu pāris un divi puišu pāri.

Meiteņu finālturnīrā Laura Slišāne/ Elīza Vectirāne sīvās cīņās ieguva dalīto 9.-12.vietu, paliekot tikai soli no izvirzītā mērķa – iekļūšanas labāko astotniekā. Taču tas netraucēja šīs sezonas Latvijas reitingā viņām saglabāt pirmo un otro vietu.

Puišu finālturnīrā piedalījās tikai 10 komandām, tāpēc apakšgrupu cīņās noskaidroja labākās astoņas, kuras turpināja cīņu par medaļām. Atzīstami startēja Vecpiebalgas volejbolisti Jānis Jurkāns/ Kaspars Krieviņš, kuri izcīnīja dalītu 5.-6.vietu. Latvijas reitingā K. Krieviņš sestajā vietā , bet J. Jurkāns

– devītajā. Diemžēl Cēsu un Līgatnes apvienotajam pārim Vilnim Tinusam/ Matīsam Andrevičam finālsacensības izvērtās pagalam neveiksmīgas, viņi nespēja izkļūt no apakšgrupas, turnīru noslēdzot dalītā 9.-10.vietā.

Cēsu un Valmieras čempionāti

Noslēdzies Cēsu novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā. Spēles DACVĢ laukumos notika visas vasaras garumā otrdienas vakaros. Turnīra rīkotāja Janīna Kalniņa pastāstīja, ka kopumā turnīrā piedalījušies 118 volejbolisti: “Vidēji katrā posmā piedalījās aptuveni 30 komandas, bet vienā no posmiem pat vairāk nekā 50. Šāds otrdienu turnīrs rit jau trešo gadu, un šogad vislielākais dalībnieku skaits. Laukumos redzam ne tikai dažāda vecuma volejbolistus, bet arī florbolistus, basketbolistus, vieglatlētus. Uz turnīru ierodas gan esošie, gan arī bijušie sporta skolas audzēkņi.”

No desmit aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā tika vērtēti pieci labākie. Sieviešu konkurencē uzvarēja Nellija Tinusa, otrajā vietā Krista Bērziņa, bet trešajā – Annija Ozola. Vīriešiem uzvarētāja tituls florbolistam Aleksandram Abramovam, otrajā vietā Andris Dolženko, trešajā – Jānis Rukmanis.

Sezonas noslēgumā tika izspēlēts un noskaidrots “Cēsu pludmales volejbola karalis 2013”. J. Kalniņa stāsta, ka šāda tradīcija jau pērn tika iedibināta jaunatnes turnīrā, šogad šādu iespēju piedāvājusi arī lielajā turnīrā, un tā izpelnījusies dalībnieku atbalstu. Uz titulu pretendēja Aleksandrs Abramovs, Andris Dolženko, Jānis Rukmanis, Andris Osis, Rihards Lazdiņš. Sīvās cīņās, šī gada karaļa titulu izcīnīja Andris Osis.

Vēl var piebilst, ka noslēdzies arī Valmieras atklātais pludmales volejbola turnīrs, kurā startēja arī vairāki Cēsu puses sportisti. Vīriešu konkurencē otrajā vietā Andris Osis/ Gatis Brokāns, trešajā – Mārtiņš Toms. Lauris Grāvelis, bet sestajā – Aleksandrs Abramovs/ Mārtiņš Zālītis. Dāmu konkurencē trešajā vietā Laura Slišāne/ Nellija Tinusa.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
25

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
68

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
68

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
16
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
13
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
12
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
11
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi