Pirmdiena, 22. jūlijs
Vārda dienas: Marija, Marika, Marina

No uzvaras uz uzvaru

Jānis Gabrāns
08:22
30.11.2022
6
Florbols Pludums 1

Florbola čempionātā novembris mūspuses komandām rit samērā veiksmīgi, katrā ziņā spēcīgajās līgās spēlējošās par uzvaru trūkumu nevar sūdzēties.

Saprotams, ka īstie florbola līdzjutēji visu uzzina jau tiešsaistē, ar to cits plašsaziņas līdzeklis īsti nespēj konkurēt, bet varbūt ne visi ikdienas steigā to pamana, tādēļ ir priecīgi izlasīt laikraksta slejās.

Vīriešu virslīga

Pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar Pasaules čempionātu, pilnā sparā atsākušās spēles, un trijās novembra spēlēs Cēsu “Lekrings” svinējis trīs uzvaras. Šoreiz gan pretī stājās komandas, kas ir turnīra tabulas lejas galā, bet čempionātā jau visas komandas ir spēkos samērā līdzīgas un nevienā spēlē nevar doties, kā saka, ar pusgāzīti.

Vispirms pārliecinoši pārspēta komanda FBK “SĀC”. Jau pirmajā trešdaļā cēsnieki panāca 4:0 savā labā un šo pārsvaru vairs neatdeva, svinot uzvaru 12:7. Pa diviem vārtiem guva Toms Rīs­manis, Krišs Treimanis un Kaspars Lisovskis, pa vienam vārtu guvumam savās statistikas ailēs ierakstīja Emīls Dzalbs, Edgars Puriņš, Jānis Melderis, Jānis Rajeckis, Mārtiņš Muiž­nieks, Olafs Zvīnis.

Par labāko Cēsu komandā atzīts vārtsargs Markuss Plūdums.

Aizvadītās nedēļas nogalē “Lekringam” divas spēles, un izrādījās, ka visgrūtāk klājās pret pēdējā vietā esošo “RTU/ Rockets”. Šī spēle kārtējo reizi apliecināja, ka nevienu pretinieku nedrīkst novērtēt par zemu. Pēc pirmās trešdaļas 2:0 Cēsu komandas labā, pēc otrās – 2:2. Vēl septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts neizšķirts 3:3, un tikai pašā izskaņā Andris Rajeckis guva uzvaras vārtus 4:3. Viņš arī tika atzīts par labāko Cēsu komandā. Vēl uzvarētāju labā vārtus guva Jēkabs Berkolts, E. Puriņš, J. Melderis.

Krietni vieglāk veicās pret “Lielvārde/ FatPipe”. Lai arī spēles pašā vidū rezultāts bija 3:3, atlikušajā daļā “Lekrings” guva sešus bezatbildes vārtus, svinot uzvaru 9:3. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Edgars Janušauskis, pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja E. Dzalbs, T. Rīsmanis, E. Puriņš, J. Rajeckis, M. Muižnieks, K. Treimanis, Artūrs Jurševskis.

Par labāko Cēsu komandā atzīts vārtsargs M. Plūdums, kurš atvairīja trīs no 33 metieniem.

Deviņi gūtie punkti ļāva Cēsu komandai turnīra tabulā pakāpties uz trešo vietu.

Sieviešu virslīga

Novembris bijis spēļu bagāts abām novada sieviešu komandām, spēlējot gan pret Latvijas, gan Igaunijas komandām.

Cēsu “Lekrings” spēlētājas novembrī aizvadīja astoņas spēles, izcīnot sešas uzvaras, abus zaudējumus piedzīvojot novada derbijā pret Līgatnes komandu.

Cēsnieces ar 11:5 pārspēja vienu no līdervienībām “NND/ RJTC”. Trīs vārtus guva Liliāna Jakovicka, kura tika atzīta par labāko savā komandā. Divus vārtus guva Džeina Eglīte un Katrīna Kārkliņa, pa reizei precīzas bija Luīze Raseiceva, Dārta Malkava, Olīvija Jarohoviča, Betija Raseiceva.

Tiesa, otrajā spēlē pret šo komandu cēsnieces piedzīvoja bezierunu zaudējumu 1:8. Vienīgos vārtus guva    L. Jakovicka.

Tad sekoja trīs spēles pret Igaunijas komandām. Jau rakstīts, ka šogad ieskaite ir gan Latvijas čempionātā, gan apvienotajā Latvijas – Igaunijas čempionātā. Divās spēlēs cēsnieces uzvaru spēja gūt tikai papildlaikā. Ļoti sīva cīņa bija ar Tartu “EMU” komandu, kurā igaunietes pēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu 6:6. Pagarinājumā vajadzēta tieši vienu minūti, lai cēsnieces gūtu uzvaras vārtus, precīza bija B. Raseiceva. Pamatlaikā trīs vārtus guva L. Raseiceva, kura atzīta par labāko savā komandā. Vārtus guva arī Jolanta Kļava, Dž. Eglīte un O. Jarohoviča.

Arī pret Tallinas “Sparta” pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 8:8, un pagarinājumā jau 18. sekundē uzvaras vārtus Cēsu komandas labā guva Dž. Eglīte, kuru atzina par labāko spēlētāju. Viņas kontā arī viens precīzs raidījums pamatlaikā un četras rezultatīvas piespēles. Vēl pamatlaikā pa diviem vārtiem guva B. Raseiceva un J. Kļava, bet pa reizei precīzas bija L. Raseiceva, K. Kārkliņa un L. Jakovicka.

Dienu vēlāk Cēsu komanda vēlreiz tikās ar Tallinas florbolistēm, šoreiz svinot drošu uzvaru 7:3. Divus vārtus guva Dž. Eglīte, vienus – K. Kārkliņa, B. Raseice­va, J. Kļava, O. Jarohoviča un L. Raseiceva, kuru atzina par labāko savā komandā.

Aizvadītās nedēļas nogalē cēsnieces ar 9:6 pārspēja FK “Ķe­kava”. Pa diviem vārtiem guva Dž. Eglīte, L. Raseiceva, B. Raseiceva, L. Jakovicka, vienreiz pretinieču vārtsardzi pārspēja O. Jarohoviča. Par labāko tika atzīta J. Kļava.

Komanda “Līgatne” aizvadītajās sešās novembra spēlēs svinējusi četras uzvaras. Zaudējumi piedzīvoti pret FK “Ķekava” 4:5, divus vārtus Līgatnes komandas labā guva    Agnese Broliša, kuru atzina par labāko savā komandā, pa reizei precīzas bija Kristiāna Grāvīte un Liene Adamane.

Zaudējums 4:9 pret Tartu “EMU”. Vārtus guva A. Broliša, L. Adamane, Katrīna Banka un Elīza Bērziņa, kuru atzina par labāko komandā.

Jāatzīmē, ka dienu iepriekš līgatnietes Tartu komandu pieveica papildlaikā 3:2. Pamatlaikā vārtus guva E. Bērziņa un Madara Adamane, bet papildlaika otrās minūtes sākumā A. Broliša guva uzvaras vārtus, viņai arī labākās spēlētājas tituls.

“Lekrings” – “Līgatne”

Ja vīriešu virslīgā savulaik kā īpašs derbijs bija Cēsu un Stalbes komandu spēle, dāmu virslīgā uzmanību vienmēr saista Cēsu un Līgatnes komandu tikšanās. Šogad abas komandas aizvadījušas jau trīs sasvstarpējās spēles, un visās uzvaru svinējušas Līgatnes florbolistes. Oktobra spēlē līgatnietes bija pārākas ar 6:4, uzvara arī abās novembra spēlēs.

Vissīvākā bija abu komandu otrā savstarpējā spēle. Jau spēles trešajā minūtē Cēsu komanda bija vadībā 3:0, bet līdz trešdaļas beigām jau 3:3. Pēc otrās trešdaļas 6:6, un tā arī noslēdzās pamatlaiks, bet papildlaikā uzvaras vārtus guva Līgatnes komanda (7:6).

Uzvarētāju labā četrus vārtus guva A. Broliša, kurai arī uzvaras vārti. Pa reizei precīzas bija E. Bērziņa, Kristiāna Grāvīte, Laura Lāce. Cēsu komandas labā divus vārtus guva B. Raseiceva, pa vienam – L. Raseiceva, L. Jakovicka, K. Kārkliņa un Elena Klaviniusa.

Aizvadītajā svētdienā komandas tikās Cēsīs, un ar rezultātu 6:4 pārākas bija Līgatnes florbolistes. Atkal četri vārti A. Brolišas rēķinā, pa vārtu guvumam arī K. Grāvītei un E. Bērziņai.

Cēsu komandai divus vārtus guva D. Malkava, vārti arī L. Raseicevai un J. Kļavai.

Latvijas čempionāta turnīra tabulā “Lekrings” atrodas 5.vietā, “Līgatne” – 6.vietā, komandas šķir divi punkti. Savukārt Latvi-jas – Igaunijas čempionātā Cēsu komanda ieņem 2.vietu, bet Līgatnes komanda – septīto.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
64

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
106

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
121

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
23
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
17
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
23
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
30
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi