Pirmdiena, 22. jūlijs
Vārda dienas: Marija, Marika, Marina

Latvijas kauss nosargāts

Jānis Gabrāns
06:28
08.12.2022
10
Drozds2 Copy 1

Rīt (03.12.) Mālpilī pulcēsies orientieristi, tur svinīgā ceremonijā sveiks godalgoto vietu ieguvējus Latvijas kausa izcīņā, kā arī labākos vairākās nominācijās.

Kluba “Meridiāns OK/ CPSS” pārstāvji uz    pasākumu var doties ar patiesu gandarījumu, jo lielo klubu ieskaitē otro gadu pēc kārtas izdevies izcīnīt Lat­vijas kausu. Otrajā vietā “Kāpa OK”, trešajā – “Auseklis IK”.

“Meridiāns OK/ CPSS” vadītājs Kaspars Radziņš saka, ka taktiski – stratēģiski kauss ir nosargāts. Jautāts, vai sezonas laikā zemapziņā ir mudinājums, ka jāpadomā par kopvērtējumu, viņš saka, ka ik pa laikam tas piemirstas, jo ir kas svarīgāks: “Taču, kad sezona vairāk iet uz beigām, ieskaties kopvērtējumā un saproti, ir vai nav iespējas. Tad aktīvāk uzrunāju kluba biedrus piedalīties, īpaši jaunos, kuri atnes daudz punktu. Arī mūsu iekšējā kluba vērtējumā kā aktīvāko biedru sveiks kādu no jaunajiem orientieristiem, bet lai tas vēl ir noslēpumā, sveiksim mūsu kluba ballē janvāra vidū.”

K. Radziņš atzīst, ka, rūpīgi un stratēģiski domājot, var izcīnīt lielāku punktu skaitu: “Teiksim, pareizi saliekot stafešu komandu sastāvus. Būtībā nav svarīga izcīnītā vieta, bet tas, cik daudz tu zaudē uzvarētājiem. Jo esi tuvāk līderim finišā, jo augstākus punktus iegūsti. Lielo klubu ieskaitē sacensībās vērtē 15 labāko orientieristu sniegumu. Mēs piedalāmies ar    40 – 50 dalībniekiem, vērtēti tiek 15, tāpēc katra devums ir svarīgs.”

Stāstot, ko kausa iegūšana nozīmē klubam, K. Radziņš saka, ka tā vairāk tāda apziņa, ka darbs paveikts: “Kluba dalībniekiem ir apziņa, ka pārstāv spēcīgāko klubu. Varbūt tas var palīdzēt, piesaistot finansējumu no pašvaldības, kam ir noteikti kritēriji. Bet tas tiešām vairāk pašu apziņai, ka varam, ka esam spēcīgs klubs.”

“Meridiāns OK/ CPSS” orientieristiem Latvijas kausa ieskaitē   labi veicies arī individuālajā vērtējumā, tostarp spēcīgākajās grupās. Vīriešiem elites grupā VE par kausa ieguvēju kļuvis Ainārs Drozds, kurš pērn bija otrais.

Par elites grupu sievietēm SE var teikt, ka šoreiz cēsnieču pjedestāls, lai gan klubu “Meridiāns OK/ CPSS” pārstāv tikai viena – Kristīne Kokina, kurai trešā vieta. Par uzvarētāju pēc gada pārtraukuma atkal kļuvusi Sandra Grosberga, kura pārstāv Cēsu Sporta skolu. Otrajā vietā    kādreizējā cēsniece Aija Skrastiņa, kura tagad pārstāv Rīgas klubu “Briksnis”.

Apbalvošanas ceremonijā jauniešu grupās tiek sveikti seši labākie, pārējās – tikai godalgoto vietu ieguvēji. Tieši jauniešu grupās kluba orientieristiem labākie panākumi.

V12 grupā par kausa ieguvēju kļuvis Teodors Rebinovs.

V14 grupā ļoti sīva cīņa par trijnieku. Uzvarēja kluba pārstāvis Lars Anders Luiks, bet trešajā vietā Miks Graudums, kurš no otrās vietas ieguvēja atpalika par nepilnu    punktu, bet trīs punktus no viņa atpalika Jēkabs Grau­dums, kuram 4.vieta.

S14 grupā 2.vietā Lauma Jānelsiņa, pavisam nedaudz zaudējot uzvarētājai.

V16 grupā pirmais Niklāvs Dravants, bet sestajā vietā Ri­nalds Ruža.

S18 grupā 2.vietā Leonarda Baltiņa, 6. – Rūta Dāboliņa.

V18 grupā otrais Tomass Tur­lajs.

V20 grupā 2. – Mārcis Jansons, 5. – Matīss Timermanis.

S40 grupā 1. – Zanda Abzalone

V50 grupā 3. – Andris Straz­diņš.

V65 grupā 1. Juris Kokins.

V70 grupā 2. – Uldis Alksnis.

Tiks apbalvoti labākie arī Sprin­ta kausā. SE grupā otrajā vietā L. Baltiņa.

V12 grupā viss goda pjedestāls “Meridiāns OK/ CPSS” orientieristiem: pirmais T. Turlajs, otrais J. Graudums, trešais M. Grau­dums.

S14 grupā 2. – L. Jānelsiņa. V14 grupā 3. – L. Luiks.

S35 grupā 2. – Z. Abzalone.

V35 grupā 3. – Agris Peipiņš.

Klubi saņems balvas arī par komandu paveikto Stafešu kausā. Pirmās vietas iegūtas V14 un V16 grupā, bet otrās vietas – S21, S14, V14 (kluba 2.komanda), V145 un V195 grupā.

Ja var teikt, ka ar to tiek pielikts punkts šī gada orientēšanās sezonai, cēsniekiem sezona patiesībā nebeidzas. Kā norāda K. Radziņš, jau nākamajā dienā pēc noslēguma balles notiks kārtējā “Meridiāna” ziemas kārta, trešā no deviņām ieplānotajām: “Jau trešo gadu mūsu pusē visu gadu ir iespēja piedalīties kādās orientēšanās sacensībās. Ja vasarā tās rīkojam katru nedēļu, ziemā – katru otro nedēļu.”

Rezultāti rāda, ka arī ziemā orientēšanās bez slēpēm ir pieprasīta, jo piedalās vairāk nekā simts orientieristu.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
64

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
106

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
121

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
23
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
17
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
23
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
30
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi