Trešdiena, 3. jūlijs
Vārda dienas: Benita, Everita, Verita, Emerita

Vasarīgais “Cēsu rudens” Raiskumā

Jānis Gabrāns
07:05
02.10.2023
4
Valters Un Dagnis 1

Lieliskos laika apstākļos aizvadītas orientēšanās sacensības “Cēsu rudens”, kas divās dienās pulcēja vairāk nekā 600 dalībnieku.

Sacensību centrs bija Raiskuma pakalnos, pie mājas, kur uzņemta filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Šīs ir sacensības ar senu vēsturi, “Cēsu rudens” un “Cēsu rudens stafete” notika jau 56. reizi! Pirmajā dienā orientieristi sacentās garajā distancē, otrajā dienā – stafetē. Šis bija arī pēdējais Latvijas stafešu kausa posms.

Sacensības rīkoja OK “Meri­diāns” sadarbībā ar Latvijas Orie­n­tēšanās federāciju.

Galvenais tiesnesis Juris Knēts, stāstot par vietas izvēli, rīkojot gadskārtējās sacensības, atklāj, ka jāraugās, lai vairākus gadus konkrētajā vieta šīs sacensības nav notikušas, un šobrīd jau ir nolemts, ka nākamgad “Cēsu rudens” varētu būt Kalēju alas apkaimē. Tiesa, ir viens nezināmais, par ko runā arī citi sacensību rīkotāji Gaujas Nacionālā parka teritorijā, proti, Dabas pārvalde pateikusi, ka par sacensību rīkošanu dabas lieguma zonā jāmaksā. Un tas attiecas ne tikai uz Latvijas kausa posmiem, čempionātiem, bet arī uz seriālu “Meridiāns”, ja kāda no kārtām notiek dabas lieguma zonā.

“Ja viņiem trūkst naudas, tā būtu jāprasa valstij, nevis no tautas sacensību rīkotājiem,” saka J. Knēts. “Ko tad orientieristiem darīt, jo daudzas kartes ir šajā apvidū, tad nevarēsim tur vairs neko rīkot?”
Atgriežoties pie aizvadītajām sacensībām, viņš saka, ka viss izdevies godam un īpaši jau visus lutinājis jaukais laiks: “Šogad gan ar rudeni nebija nekāda sakara, abās dienās jauks, silts, saulains, tas arī sportistiem sniedz daudz pozitīvāku noskaņojumu. Arī    apvidus orientieristiem ir ļoti interesants, jo ir dažāds – gan skrienams, gan tāds, kur jāliek lietā visas orientēšanās prasmes. Tur apvidus tāds mānīgs, daudzas vietas līdzīgas un liekas, ka esi pareizajā vietā, tikai vajadzīgā punkta nav. Vai kā stafetēs, kur it kā īstajā vietā atrodi vairākus punktus, tikai ne savējo, bet tāpēc jo interesantāk.”

Sacensībām kartes tiek aktualizētas, jo daba mainās, apvidus mainās un pat pilsēta mainās. J. Knēts saka, ka tas īpaši atklājas, rīkojot pilsētas sprintus: “Nemi­tīgi notiek būvniecība, kaut varbūt liekas, ka nekas nenotiek. Un pēkšņi redzams – vietā, kur iepriekš varēja izskriet cauri, ir uzcelta māja vai uzbūvēts žogs.”

Uzvarētāja. Sacensībās “Cēsu rudens” garajā distancē S40 grupā uzvarēja Zanda Abzalone no OK “Meridiāns/ CPSS”.
FOTO: Ojārs Millers

“Cēsu rudens”

Sacensībās kuplā skaitā startēja arī mājinieki OK“Meridiāns/ CPSS”, kas šoreiz gan bija labvēlīgi viesiem, pārsvarā ļaujot tiem kāpt uz goda pjedestāla. Taču bija arī uzvaras. Garajā distancē dāmām elites grupā uzvarēja Kris­tīne Kokina, par desmit sekundēm apsteidzot kādreizējo cēsnieci Aiju Skrastiņu (OK “Briksnis”).

V10 grupā 1.vietā Pauls Salnits, 2. – Jānis Ruza, 4. – Roberts Indrēvics. V12 grupā uzvaru sēriju turpināja Ernests Hercenbergs (Līgatne), kurš no 18 startiem Latvijas kausa ieskaitē uzvarējis – 16, divas reizes finišējot 2.vietā.

V14 grupā pārliecinoši pirmais    Lars Anders Luiks, 3.vietā Edvards Rebinovs. V16 grupā 3.vietā Niklāvs Dravants, 5. – Jēkabs Graudums. V18 grupā 6. – Rinalds Ruža.

V21B grupā 1. – Agris Reiznieks, 4. – Mārtiņš Rozen­bergs. V21A grupā 4. – Jānis Saulītis. V50 grupā 6. – Dagnis Kaņepe. V60 grupā 4. – Igors Bužs. V65 grupā 2. – Gatis Skrastiņš. V70 grupā 3. – Uldis Saulītis, 4. – Uldis Alksnis. V80 grupā uzvarēja Andris Ģipslis.

S8 grupā pirmā Emma Endele. S10 grupā 5. Laima Grandāne. S12 grupā 3. Madara Grauduma. S14 grupā 6. Made Vecā. S16 grupā 6. Lauma Jānelsiņa.

S18 grupā 3. Rūta Dāboliņa. S21B grupā 6. Maija Medne. S21A grupā 2. Marta Jansona. S40 grupā uzvarēja Zanda Abzalone, 5. Signe Jānelsiņa. S45 grupā 4. Laura Luika. S50 grupā 5. Inese Boze.
Klubu kausa kopvērtējumā lielo klubu ieskaitē OK “Meridiāns/ CPSS” joprojām otrie, un pēdējās divās sacensībās īpaši jāpacenšas, lai pakāptos uz pirmo vietu, apsteidzot “Alnis OK- JNSC”, visu laiku atskatotiess pār plecu, jo uz papēžiem min “Auseklis IK”.

Vēl atlikušas trīs sacensības Latvijas kausa ieskaitē, kas notiks Siguldas novadā.    Šīs nedēļas nogalē Latvijas čempionāts maratonā, bet sezona noslēgsies septembra divās pēdējās dienās, kad vispirms Latvijas čempionāts nakts orientēšanās sacensībās, bet punkts tiks pielikts 30.septembrī ar sacensībām “Siguldas rudens”.

“Cēsu rudens stafetes”

V21 grupā mājiniekiem otrā vieta, komandā startēja: Mārcis Jansons, Tomass Turlajs, Mārtiņš Dzenītis. S21 grupā šoreiz 4.vieta, komandā startēja Kristīne Kokina, Zanda Abzalone un Dace Buža.
S12 grupā otrajā vietā kluba pirmā komanda: Madara Grauduma, Katrīna Rožkalne, Anabella Lui­ka.    S14 grupā tūlīt aiz goda pjedestāla abas kluba komandas. Piektajā vietā Sofija Skrapce, Made Vecā un Emīlija Dravante, bet aiz viņām – Sofija Galva­novska, Laura Jānelsiņa un Rita Platace. S18 grupā 4.vietā Rūta Dāboliņa, Sanija Alksne un Sabīne Strazdiņa. S120 grupā 3.vietā Agnese Gaile, Signe Jānelsiņa un Laura Luika. S145 grupā uzvarēja apvienotā komanda “Smiltene/ Sigulda/ Dzēr­bene”, kurā startēja Aiga Kalniņa, Ineta Laizāne, Ieva Godiņa. S170 grupā tūlīt aiz goda pjedestāla: Inese Boze, Iveta Zāģere, Agrita Pilābere.

V12 grupā pārliecinoša uzvara komandai “Meža trio”, kurā startēja Timotejs Janovs, Kriš­jānis Platacis un Ernests Hercen­bergs. V16 grupā 5.vietā Jēkabs Grau­dums, Tomass Jans­ons, Niklāvs Dravants. V120 grupā 4. vietā Andis Malējs, Mārtiņš Platacis un Sandis Burtnieks. V145 grupā 4.vietā Ar­nis Šūlmei­sters, Valters Kami­nskis un Dagnis Kaņepe. V170 grupā 4.vietā Ingus Rektiņš, Juris Lūsītis, Igors Bužs.

Šis bija Stafešu kausa pēdējais posms, un sezonas kopvērtējumā    komanda uzvarēja S18 grupā, otro vietu izcīnīja S120 un V170 grupā, bet trešo – S21, V16 grupā un V120 grupā.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Tituli un medaļas sadalītas

05:22
03.07.2024
6

Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem, kur reizē tika noskaidroti arī labākie U23 grupā, uz starta stājās arī vairāki Cēsu novada atlēti. Gandrīz visi tika pie godalgām gan pieaugušo grupā, gan U23 ieskaitē. Jau ierasti teicami startēja trenera Māra Urtāna audzēkņi no “CPSS/ Cēsu Vieglatlētikas klubs” komandas, kopumā izcīnot desmit godalgas. Pirmajā dienā […]

Ar domām jau Parīzē

06:40
29.06.2024
88

Jau rakstījām, ka Parīzes Olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Jaunpiebalgas vidusskolas šī gada absolvente Veronika Monika Stūriška. Viņa aizvada pirmo sezonu U23 vecuma grupā un jau izcīnījusi gan Pasaules, gan Eiropas čempiones titulus. Veiksmīgi starti arī Pasaules kausa izcīņā, kur kopvērtējumā viņai trešā vieta. “Druva” sazinājās ar sportisti, lai pārrunātu aizvadītos Pasaules un Eiropas […]

Skrējiens “Jānis” jau 35. gadu

10:14
27.06.2024
196

Tradicionālajā skrējienā “Jānis”, kas Cēsīs notika jau 35. reizi, dalībnieku skaits itin kupls, vairāk nekā 400 skrējēju un nūjotāju. Pēdējos gados visos “Jāņos” iesaistās arī viņi. Nūjotāji, kas arī pēdējos gados piedalās šajā pasākumā, gan necīnās par godalgotajām vietām, bet pie balvām var tikt noslēguma izlozē. Šoreiz piedalījās 20 Jāņi un sešas Līgas. Dalībnieku vidū […]

Pludmales volejbols sit augstu vilni

10:22
25.06.2024
125

Vasara sevi pieteikusi ar sau­li, lietu un, protams, pludmales volejbolu. Regulārie turnīri sākušies arī Cēsu novadā, un visi pulcē lielu skaitu dalībnieku. “Cēsu Open 2024” Cēsu pilsētas stadionā aizvadīts pirmais posms “Cēsu Open 2024”, un šis turnīrs, ko rīko sporta klubs “IVI”, notiek trešo vasaru. Cīņa par balvām ierasti risinās kungu, dāmu un MIX grupās. […]

Rollerslēpotājiem pirmās medaļas

10:19
25.06.2024
57

Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā aizvadītas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) kausa izcīņas sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Šī bija arī pirmā atlases kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai dalībai Pasaules kausa posmos. Šogad Latvija būs pirmā, kas uzņems Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā, tas notiks jūlija vidū Madonā, norāda LSF pārstāvis […]

Biatlonisti sāk vasaras sezonu

05:25
20.06.2024
308

Jau ierasti vasaras biatlona sacensību sezona sākas ar slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņu biatlona šaušanas vingrinājumos. Trenere Ilze Cekule stāsta, ka šis ir pirmais pārbaudījums, lai redzētu, kā veicies treniņos vasaras sezonā: “Sacensības notika vingrinājumos, kas raksturīgi biatlona sacensībām, tikai bez slodzes – šaušana uz punktiem pirmā šāviena vingrinājumā, kā arī kombinētajā vingrinājumā […]

Tautas balss

Pļauj, ka putekļi pa gaisu

10:12
02.07.2024
18
Priekulietis A. raksta:

“Priekuļu centrā pagājušajā nedēļā pašvaldība pļāva zāli, putekļi vien gāja pa gaisu. Zā­līte tik īsa un nīkulīga, ka tur nav, ko pļaut. Bet laikam jau noteiktie kvadrātmetri jāno­pļauj, citādi nesaņems naudu. Manuprāt, pļaušanu nevajadzētu organizēt pēc grafika, bet gan tad, kad tas nepieciešams,” pārdomās dalījās priekulietis A.

Zāļu ražotāji negodprātīgi

12:29
28.06.2024
18
Lasītāja raksta:

“Re nu! Eiropā ražotāji zāļu cenas valstīm nosaka slepeni, mazākās un nabadzīgākās valstis maksā vairāk. Tāpēc jau arī mums ir tik dārgi medikamenti un jauno zāļu maz. Te būtu gudri, ja, piemēram, Baltijas valstis vienotos un iepirktu vajadzīgo kopā. Bet varbūt jautājums jārisina Eiropas Savienības līmenī?” sprieda lasītāja.

Autobusu pieturā lietū un vējā

12:29
28.06.2024
59
Vilma raksta:

“Ikdienā diezgan bieži nākas ar autobusu braukt no Valmieras un Cēsu autoostas. Autobusa gaidīšanu abās pilsētās nevar salīdzināt. Valmierā nojume pasargā pasažierus no lietus un saules, Cēsīs pa bedrainu laukumu no stacijas ēkas var aizklunkurēt līdz pieturai, sēdēt uz soliņa, lai kādi laikapstākļi, un skatīties uz apdrupušo mūra sienu,” pārdomās dalījās Vilma un piebilda, ka […]

Pasaki, kas ir tavs draugs…

10:01
25.06.2024
26
Politikas vērotājs raksta:

“Kā gan Krievijas sabiedrība var nejusties pazemota, ja viņu valsts līderim jāslēdz vienošanās ar visu citu pasaules valstu ignorēto un nosodīto Ziemeļkoreju? Tas taču ir kauns, ka par sabiedroto jāizvēlas kas tāds!” pauda politikas vērotājs.

Vai tiešām ietaupīja

10:01
25.06.2024
22
Zaubēniete raksta:

“Zaubē vairs nav pagasta pārvaldes. Nezinu, cik daudz paš­valdība ietaupīja, bet cilvēkiem gan tagad grūtāk. Nav speciālista, kas var pastāstīt par visiem jautājumiem pagastā, par katru jāiet pie cita darbinieka. Kad bija pārvalde, bija tā kā drošāk, zināji, ka ir, uz kuru paļauties, arī kam prasīt atbildību,” pastāstīja zaubēniete.

Sludinājumi