Šogad AS “Latfood” plāno iegādāties no zemniekiem 11 000 tonnu kartupeļu. Drīzumā tiks slēgti līgumi ar zemnieku saimniecībām par kartupeļu audzēšanu, kas selekcionēti tieši “Ādažu čipsu” ražošanai, liecina uzņēmuma izplatītā informācija.
“Mēs nemainīgi kartupeļu iepirkuma jomā sadarbojamies ar Latvijas vietējām zemnieku saimniecībām, no kurām esam iepirkuši, iepērkam un arī nākotnē iepirksim kartupeļus. Tā kā mūsu sadarbība vairāku gadu garumā ir bijusi abpusēji veiksmīga, to noteikti vēlamies turpināt un attīstīt. Uzskatu, ka tikai pašu mājās audzēts kartupelis atbilst mūsu ražošanas augstajām prasībām, lai gala produkts būtu izcilā kvalitātē. Šogad, līdzīgi kā citus gadus, plānojam iegādāties aptuveni 11 000 tonnu kartupeļu,” norāda “Latfood” valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms.
Uzņēmuma agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš norāda, ka šogad kartupeļu stādīšanas darbi tiks sākti nedēļu vēlāk, ņemot vērā to, ka šogad bijusi gara ziema.
“Latfood” kartupeļu čipsus ražo tikai no Latvijā audzētiem kartupeļiem. “Ādažu čipsu” ražošanā izmanto speciāli selekcionētas kartupeļu šķirnes “Saturna”, “Marlen” un “Lady Rosetta”. Šogad plānots uzsākt audzēt jaunu kartupeļu šķirni “Mustang”.
Kā skaidro Krūmiņš, kartupeļiem, kas domāti čipsu ražošanai, ir augsts cietes saturs, kas nodrošina čipsu kraukšķīgumu, un zems cukura līmenis, kas čipsiem piešķir gaišu, zeltainu krāsu un gardu izskatu. Turklāt šie kartupeļi ir Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki. Līdz ar to, sadarbojoties ar Latvijas zemniekiem, “Latfood” spēj nodrošināt augstas kvalitātes vietējās izejvielas “Ādažu čipsu” produkcijas ražošanai, uzsver Krūmiņš.
“Latfood” ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā ar aptuveni 43% lielu tirgus daļu. Tās specializācija ir kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražošana. Uzņēmums dibināts 1993.gadā. “Latfood” kontrolē produkcijas kvalitāti, sākot no sertificēta kartupeļu sēklas materiāla izvēles, kartupeļu audzēšanas zemnieku saimniecībās, beidzot ar produkta ražošanu un izplatīšanu. Uzņēmuma produkcija Latvijā galvenokārt tiek realizēta ar zīmolu “Ādažu čipsi”, bet eksporta valstīs ar zīmolu “Taffel”. “Latfood” produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.
NOZARE.LV
Komentāri