Cēsu krodziņu un kafejnīcu apmeklētāju maršrutā no šodienas parādījies jauns ieraksts – krodziņš “Glendeloka”.
Tas atrodas pašā A.Kronvalda ielas sākumā. Kā atzīst īpašniece Evija Derkusava, varbūt sākumā nezinātājiem to būs grūtāk atrast, jo krodziņš atrodas it kā nomalē. Tomēr vieta izraudzīta, raugoties nākotnē, jo gar to varētu iet iecerētais pilsētas apvedceļš. Iebrauktuve uz jauno krodziņu ir tieši pretī ceļam, kas no Valmieras ielas nogriežas uz Dukuriem.
“Glendeloka” ir apliecinājums tam, ka Īrijā nopelnītā nauda atgriežas Latvijā.
“Daļu no finansējuma, kas bija vajadzīgs krodziņa izveidē, nopelnīju, strādājot Īrijā. Sapratu, ka to nepieciešams ieguldīt biznesā savā pilsētā un, tā kā augstskolā biju mācījusies viesnīcu un restorānu menedžmentu, nolēmu izvēlēties šo nišu. Arī nosaukums “Glendeloka” aizgūts no Īrijas, tā saucas vieta, kur daba ir ļoti līdzīga Latvijai un neraksturīga vietējiem apstākļiem. Man tur ļoti patika, tāpēc arī iemūžināju to nosaukumā,” stāsta E.Derkusava.
Sarunā par krodziņa tapšanas gaitu izskanēja ierosinājums, ka “Glendeloka” varētu būt vieta, kur satikties tiem, kuri atgriezušies no Īrijas vai atbraukuši dzimtenē tikai atvaļinājumā.
Jaunais krodziņš no citiem Cēsīs atšķiras ar savu interjeru. “Glendeloka” ir divstāvu guļbūves ēka, kurā katrs stāvs ir atšķirīgs. Pirmā stāvā jūtams guļbūves pamatīgums, un tā lepnums ir kamīns, kurā kursies dzīva uguns. Otrais stāvs ir gaišāks un vieglāks, tur ir arī divas atsevišķas telpas, kur pie pusdienām varēs netraucēti risināt darījumu sarunas vai vienkārši noslēgties no citu acīm. Kopumā “Glendelokā” vienlaicīgi var uzturēties aptuveni 60 apmeklētāji.
Ēkas būvētājs, firmas “Ixtra” direktors Andris Opmanis atzina, ka guļbūvei ir daudzas nianses, kas jāņem vērā, un dažas atklājušās tikai būvniecības gaitā. Pati guļbūve uzbūvēta pirms diviem gadiem, bet krodziņa izveide sākās pērnā gada maijā.
“Tagad viss paveikts, un ar rezultātu esmu apmierināts. Šī vieta domāta vidēja gada gājuma cilvēkiem, kuri grib nedaudz aizbēgt no pilsētas burzmas. Te neviens garāmgājējs vai garāmbraucējs caur logu neskatīsies, ar ko kāds pusdieno un kas kuram celts galdā,” ar smaidu piebilst A.Opmanis.
Vakar “Glendeloku” apsekoja Cēsu domes komisija un izsniedza ēkas pieņemšanas apliecību, pirmo šajā gadā. Jau šovakar krodziņš vērs durvis apmeklētājiem. E.Derkusava stāstīja, ka sestdienu vakaros tur skanēs dzīvā mūzika, arī ēdienu cenas būs piemērotas ikvienam. Būs gan tradicionālie ēdieni, gan īpašs firmas piedāvājums. Tiek strādāts pie kompleksā piedāvājuma darba dienās.
“Jāteic, ka problēma bija atrast labu šefpavāru, jo tieši no viņa prasmes daudzējādā ziņā atkarīgs, vai apmeklētāji te atnāks tikai reizi, vai gribēs atgriezties vēl un vēl. Ceru, ka būsim izvilkuši pareizo lozi un apmeklētājiem neliksim vilties,” saka krodziņa īpašniece.
Komentāri