Vecā alus darītava Lenču ielā celta 19. gadsimtā. No 1922. gada te akciju sabiedrība “Augļu dārzs” ražoja alu, vīnu, augļūdeņus, minerālūdeni.
Pēc 2. pasaules kara Cēsu alus darītava ražoja alu, minerālūdeni un bezalkoholiskos dzērienus. Padomju varas laikā iecienīts bija Žiguļu, Senču, Rīgas alus, kā arī vietējo aldaru radītā jaunā šķirne – Cēsu alus.
Pateicoties Cēsu alus izcilajai kvalitātei, palielinājās tā pieprasījums. Alus darītava paplašinās un kļūst par ražošanas apvienību “Cēsu alus”.
Pagājušā gadsimta 90. gados to privatizē un izveido akciju sabiedrību “Cēsu alus”.
Vecās ēkas nav piemērotas mūsdienīgai lielražošanai. No 2001. gada a/s “Cēsu alus” atrodas jaunās telpās Aldaru laukumā 1.
Komentāri