Piektdien, 21.maijā, plkst.14 Vidzemes augstskolā (ViA) notiks pasākums ''Latvietis ēd un tulko ar garšu jeb starpkultūru komunikācijas aspekti kulinārijā'', informēja augstskolā.
ViA Valodu studiju un eksaminācijas centrs aicina valodas un ēdienu gatavošanas mākslas draugus uz semināru, kura laikā tiks diskutēts par kultūru saskarsmi, tulkošanu un latviešu valodas labskanīgumu. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja baudīt kulināri interesantu kafijas pauzi.
Pirmo Rubenē 1795.gadā latviski izdoto pavārgrāmatu atmiņā atsauks ViA docente un līgumtulce Eiropas Savienības institūcijās Beata Paškevica, tulkotāju ''viltus draugus'' latviešu dabā atmaskos ''Pavāru kluba'' valdes loceklis Uldis Šulte, ar ķīniešu ēdienu nosaukumu tulkojumiem angļu valodā iepazīstinās vieslektore no Ķīnas Fanga Huanga.
Tikšanās laikā kulināri interesantu tērzēšanas starpbrīdi pavasarīgās noskaņās uzburs Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš, bet ēšanas rituālu atainojumu filmās komentēs ViA docente Selga Goldmane.
LETA
Komentāri