Pasākums “Lielā ēdamiela”, kas ieguvis savu popularitāti kā neparastu ēdienu un našķu iepazīšanas pasākums ar visgarāko galdu, šovasar dosies turnejā pa Latvijas pilsētām, lai iepazīstinātu šo pilsētu nozīmīgāko pasākumu apmeklētājus ar ēdieniem no visas pasaules.
Par to informēja masu un izklaides pasākumu producēšanas kompānijas “Untitled productions” pārstāvis Edgars Eglītis.
“Lielajā ēdamielā” būs iespēja arī nobaudīt Latvijas tradicionālos ēdienus kopā ar “Aldara” tradicionālās kolekcijas alus šķirnēm – zivju kūpinājumus, maiznieku un siera sējēju meistardarbus un pieredzējušu miesnieku radītus gaļas ēdienus, turklāt katram meistardarbam izstrādāta alus šķirne.
“Lielajā ēdamielā” apmeklētāji varēs uzzināt ēdienu gatavošanas noslēpumus, piedalīties spēlēs un degustācijās. Neatņemama “Lielās ēdamielas” sastāvdaļa būs garākais galds – vieta, kur satikties ar kaimiņiem, paziņām un draugiem vai varbūt sapazīties ar svešiniekiem un nodibināt jaunas pazīšanās, stāsta Eglītis.
“Lielās ēdamielas” turneja sāksies 2.jūlijā ar viesošanos Jēkabpils pilsētas svētkos, kur našķus un pilsētas svētku norises baudīt varēs šogad atjaunotajā centrālajā Vecpilsētas laukumā.
9.jūlijā “Lielā ēdamiela” svinēs Jūras svētkus Liepājas promenādē, savukārt Kuldīgas pilsētas svētkos “Dzīres Kuldīgā” “Lielā ēdamiela” viesosies četras dienas – no 14.jūlija līdz 17.jūlijam. Kuldīgā pasākums notiks Pilsētas laukumā, kuru pilsētas svētku laikā ierasts dēvēt par “Hercoga salām”.
30.jūlijā “Lielās ēdamielas” labumus Pils parkā varēs baudīt cēsinieki un Cēsu pilsētas viesi, bet 6.augustā garšu turneja noslēgsies Bauskas novada svētkos.
“Šogad “Lielā ēdamiela” dosies turnejā pa visu Latviju, ļaujot katrā novadā atrast unikālo, neparasto un garšīgāko ēdienu. Vienlaikus arī iepazīstināsim visus ar eksotiskiem ēdieniem no visas pasaules un mācīsim kā šādus ēdienus pagatavot pašiem mājās. Garākais galds, pie kura kopā satikties un sapazīties, papildinās piecu pilsētu svētkus un, mēs ļoti ceram, – radīs pozitīvas emocijas svētku dalībniekiem,” stāsta pasākuma producents, “Untitled productions” pārstāvis Mārcis Gulbis.
“Lielā ēdamiela” šogad svin piecu gadu jubileju, un vērienīgais ceļojums pa Latviju ir saistīts arī ar šo gadadienu. Līdz šim “Lielā ēdamiela” notikusi Rīgā, pilsētas svētku laikā, taču šogad Rīgā “Lielās ēdamielas” pasākums nenotiks.
“Lielā ēdamiela” savas pastāvēšanas laikā piedāvājusi daudz un dažādus garšu pārsteigumus: 2007.gadā, kad notika pirmā “Lielā ēdamiela”, tās organizatori aicināja nobaudīt Latvijas novadu un citu tautu virtuvi – ēdiena meistari piedāvāja gan nacionālo ēdienu klāstu, gan meksikāņu virtuves gardumus, gan arī eksotiku – strausa gaļu un olas.
2008.gadā “Lielā ēdamiela” turpināja piedāvāt eksotiskus ēdienus – apmeklētājiem tika piedāvāti Vidusjūras reģiona virtuves gardumi, Vidusāzijas plovs, tradicionālie Kaukāziešu ēdieni un suši. 2009.gadā “Lielā ēdamiela” pirmo reizi organizēja “Garšu un smaržu laboratoriju” – atrakciju, kurā varēja pārbaudīt savas maņas ēdienu un našķu atpazīšanā.
Savukārt 2010.gadā “Lielās ēdamielas” moto bija aktīvais, sportiskais dzīvesveids un veselīgs uzturs. Katrs tirgotājs bija sagatavojis “Lielās ēdamielas” veselīgo ēdienu, un 2010.gadā pirmo reizi notika “Lielās ēdamielas” pavāru šovs un sacensības.
LETA
Komentāri