Cik nav dzirdēts no uzņēmējiem, ka uz jauniešiem nevar paļauties, ka viņiem darbā trūkst atbildības, bet SIA “Lauku radi” vadītājam Jurim Ķirsim ir pavisam citāds viedoklis.
“Jaunatne ir lieliska, pieredzējušajiem darbiniekiem ir vērts pamācīties,” saka uzņēmējs. Šie vārdi veltīti bistro “Bērzkrogs” darbiniecēm Alisei Burmikai un Nikolai Aļļēnai. Meitenes strādā virtuvē. Viņas ir klasesbiedrenes Cēsu Pilsētas vidusskolas 11.klasē, draudzenes un arī kaimiņienes.
“Meklēju darbu vasarai. Iepriekšējos gados biju strādājusi par viesmīli, tajā vietā darbinieku nevajadzēja. Bija sludinājums, ka bistro “Bērzkrogs” meklē cilvēkus. Nostrādāju piecas dienas, patika. Tad Nikola jautāja, vai vēl kādu nevajag, un arī sāka te strādāt,” pastāsta Alise. Nikola atzīst, ka baidījusies no pirmās darba dienas, bet vakarā, braucot mājās, abas atzinušas, ka darbs bistro patīk, ka kolēģi draudzīgi, pacietīgi pamāca, kas darāms.
“Meitenes bija pavāra palīgi, ar interesi mācījās, iejutās kolektīvā. Šoziem bija brīdis, kad trūka darbinieku, abas bija gatavas strādāt,” pastāsta bistro “Bērzkrogs” pārvaldnieks Dainis Piternieks.
Nikolai un Alisei uzticēta dažādu ēdienu gatavošana. Meitenes atzīst, ka nav nekā sarežģīta, receptes zināmas. Alise pastāsta, ka gatavot salātus ir ļoti viegli, bet Nikola atklāj, ka viņai labāk patīk gatavot saldos ēdienus un tos pagaršot.
Skolas laikā meitenes trīs dienas nedēļā brauc uz darbu. ” Ir dienas, kad slodze mazāka, citreiz jāapgūst vairāk,” teic Alise, bet Nikola piebilst, ka darbs ir kā atslodze no datora. Jaunietes arī atzīst, ka attālinātajās mācībās ir grūti kaut ko iemācīties, gribas uz skolu.
“Arī vasarā labprāt strādāsim,” saka Alise un Nikola, bet Juris Ķirsis atzīst: “Nedrīkst tādas jaunietes neatbalstīt, kaut arī nākotnē viņas izvēlēsies citas profesijas.”
Par ko gribētu kļūt, jaunietes vēl nevar izvēlēties starp dažādām interesēm.
Komentāri