Pirmdiena, 15. decembris
Vārda dienas: Johanna, Hanna, Jana

Ēdināšanas nozarē saskata perspektīvas

Liene Lote Čemme
23:00
22.09.2016
110
Img 3410 1

Cēsīs jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas “Studio Pizza”, taču septembrī uzņēmuma vadītājs Ģirts Bergins metās iekšā vēl kādā izaicinājumā, atverot kafejnīcu ar mājas virtuvi – “Studio Kitchen”.

“Studio Kitchen” darbojas Cēsu sporta kompleksā un ir daudzu skolēnu iecienīta brokastu, pusdienu vieta. Ģirts norāda, ka šo ideju realizē kopā ar kolēģi Denisu Zariņu, un bilst, ka “Studio Kitchen” nav domāta kā “Studio Pizza” filiāle, jo ēdienu piedāvājums atšķiras.

Ģ. Bergins bija pamanījis, ka kafejnīcas telpas pie Cēsu sporta kompleksa stāv tukšas, un nolēma, ka ir iespēja realizēt savas idejas.

“Šeit netirgosim picas, piedāvājumā ir mājas virtuve. Esam ievērojuši, ka pie mums nāk apkārtējo skolu jaunieši. Viņi vairāk izvēlas ēst frī kartupeļus vai ceptus kartupeļus ar salātiem. Taču mums prātā vēl kāda interesanta kartupeļu pagatavošana, ko piedāvāt cēsniekiem. Vērtējot ikdienas darbu, redzam, ka starp klientiem mazāk ir pieauguši cilvēki, taču strādāsim, lai pie mums nāktu klienti uz visām maltītēm – brokastīm, pusdienām un launagu,” saka Ģ. Bergins un bilst, ka ēdināšanas nozarē darbojas jau trīs gadus un ieguvis pieredzi, zināšanas un mācījies arī no savām kļūdām. Viņš bilst, ka redz, kā turpināt uzņēmuma attīstību, kā turpināt strādāt tālāk.

“Darba tiešām ir daudz, turklāt runa jau nav tikai par idejām, kā attīstīt uzņēmumu. Tāpat attīstām savu pakalpojumu kvalitāti, svarīga ir komanda. Atverot “Studio Kitchen”, darbiniekus atrast nebija problēmu, iztikām ar to, kas mums jau ir. Taču, nenoliedzami, pavāri, apkalpojošais personāls ir ļoti nozīmīgi mūsu komandā. Daudziem darba devējiem ir grūtības atrast stabilus un kvalificētus darbiniekus. Priecājos, ja to izdodas izdarīt un nostabilizēt kolektīva sastāvu,” vērtē viens no “Studio Kitchen” vadītājiem Ģ. Bergins.

Viņš bilst, ka jebkurš uzņēmējs strādā pēc vienkāršas formulas – 24/7, kas nozīmē, ka netiek žēlots ne laiks, ne skaitītas darba stundas. Viņš bilst, ka tas nav viegli, bet pats vairs nespēj iedomāties sevi strādājam pie kāda cita.
“Droši vien ir mainījusies domāšana un izveidojies arī cits skatījums uz dzīvi. Tāpat ir skaidrs, ja, atverot “Studio Pizza”, sākumā vēlējāmies būt pieticīgi, tad tagad skaidrs, ka jādomā un jādarbojas ar daudz plašāku vērienu. Tieši tādēļ ir idejas nākotnei. Pieļauju, ka “Studio Kitchen” nebūs pēdējais projekts,” norāda Ģ. Bergins.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Ar “Japānas pasakas” palīdzību veicina integrēšanu

00:00
15.12.2025
25

Koncertzālē “Cēsis” izskanējis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonda (LNSO fonds) projekta koncert uzvedums “Japānas pasaka”, uz ko bija aicinātas Cēsu novada un Vidzemes skolu 3. – 12. klases, saņemot ielūgumu par piedalīšanos radošā aktivitātē. Pirms uzveduma notika sociālā darba, izglītības un kultūras profesionāļiem paredzēta ekspertu diskusija “Bērnu ar īpašām vajadzībām integrēšana sabiedrībā, izmantojot kultūras un […]

Vēsturisku ēku siltināšanas meistardarbnīca tiekas Ieriķos

00:00
14.12.2025
50

Nepieredzētu atsaucību piedzīvoja biedrības “Cēsu mantojums” sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību 5. un 6. decembrī rīkotā vēsturisku ēku siltināšanas meistardarbnīca, kas notika “Baložu mājā” Ieriķos jeb vēsturiskajā Ieriķu pasta ēkā. Sestdien Ieriķos sastaptie meistarklases organizatori “Dru­­­­vai” atzina, ka pieteikušies 40 dalībnieki, kas esot tiešām daudz. Meistardarbnīcas mērķis bija sniegt praktiskas zināšanas par vēsturisku ēku siltināšanu […]

Jaunās telpas Rainī apskatījuši pirmie interesenti

00:00
13.12.2025
76

Šajās dienās iespējams pieteikties biroja telpu nomas tiesību izsolei radošas un digitālas komercdarbības veikšanai Cēsīs, Raiņa kvartālā, Raiņa ielā 27. Cēsu novada pašvaldībai piederošajā ēkā, kas ieguvusi pilnīgi jaunas aprises, reizē saglabājot industriālās vides elpu, piedāvātas 11 biroja telpas ēkas pirmajā stāvā – piecas ar skatu uz iekšpagalmu un sešas ar skatu uz Raiņa ielu. […]

Katru gadu aizvien vairāk skaistu sētu

00:00
12.12.2025
151

Dzērbenes pils, tērpta greznā rotā un mirdzot Ziemassvētku ugunīs, jau attāli sveic ikvienu. Vecpiebalgas apvienības pārvaldes konkursa “Sakoptākā sēta”  dalībnieki un kaimiņi, saposušies šīgada laureātu godināšanas reizei, piepilda Tautas nama zāli. Jau astoto gadu vistumšākajā laikā, kad vakari gari un rīti vēli, cilvēki satiekas, lai atcerētos vasaru un domās jau būtu pavasarī, lai kopā priecātos par […]

Cēsīs izskan koncerts “Veltījums Djūkam Elingtonam”

00:00
11.12.2025
51
1

Djūks Elingtons noteikti ir bijis viens no galvenajiem personāžiem, kas veidojis džeza mūziku un lielās džeza mūzikas orķestrācijas. “Viņa darbības laikā arī pamazām izveidojies tāds klasiskais bigbenda sastāvs, kādu to redzam šobrīd, arī šeit uz skatuves,” sestdien, 6.decembrī, uzsākot uzstāšanos koncertzālē “Cēsis”, atzina Latvijas Radio bigbenda vadītājs Kārlis Vanags. Koncertā sestdien izskanēja Latvijas Radio bigbenda […]

Piparkūkas, vaska sveces, egļu smarža un dziesmas

00:00
10.12.2025
147

Skan Ziemassvētku dziesmas, muzicē Aivars Lapšāns. Tā ir sestdiena, kad Cēsu tirgus rosība dzirdama tālu, jo daudzi laiku velta, lai iepirktos. Jau rīta agrumā cēsnieki un iebraucēji no pagastiem ir klāt īpašajā Zie­massvētku tirdziņā. Tirdzi­nie­ki stendos radījuši gaidāmo svētku noskaņu, piedāvā gan saldus, gan ceptus, žāvētus, skābētus un marinētus kārumus, gan kaut ko jauku daiļumam […]

Tautas balss

Klientus necenšas piesaistīt

15:11
13.12.2025
24
Lasītāja I. raksta:

“Cēsīs “Latvijas Pasta” nodaļa tagad atrodas tirdzniecības centrā “Solo”. Ieejot lielajā ēkā, grūti saprast, kur atrodas pasts. Ir gan izlikta plāksne ar norādi, bet to var arī nepamanīt. Informācijas statīvs novietots uz grīdas, savukārt košie un pamanāmie veikalu nosaukumi virs tirdzniecības telpu durvīm neapzināti liek starp tiem meklēt pasta nosaukumu. Cilvēks skatās un nesaprot, kur […]

Latvijas preces - dārgas

15:11
13.12.2025
21
Seniore M. raksta:

“Visur mudina pirkt Latvijas pārtikas preces. Bet, kad veikalā paskatās, cik tās maksā, tomēr jāizvēlas ievestie produkti. Ne­zinu, vai pie vietējās produkcijas augstajām cenām vainojami tirgotāji vai ražotāji, bet kaut kas tur nav kārtībā. Vēl arī jāsaka, ka ne vienmēr vietējā produkta garša ir labāka nekā importētajām precēm. Protams, tas ir gau­mes jautājums, bet man […]

Ko mainīs likuma maiņa

11:58
07.12.2025
36
1
Lasītāja A. raksta:

“Lasu, ka mājdzīvnieks, suns, kaķis vai cits, nedrīkstēs būt īpašums. Bet kāds tad tam būs statuss, un kuram būs jāuzņemas atbildība par dzīvnieka ēdināšanu, uzraudzību, apstākļiem, kādos tas tiek turēts? Ja tas nav mans īpašums, kādu atbildību no manis var prasīt? Šķiet, juridisko formulējumu maiņa radīs daudz neskaidrību, nesapratnes. Kas sunīti, kaķīti vai papagaili mīl, […]

Cik dārgas dāvanas nes Ziemassvētku vecītis

11:57
06.12.2025
40
1
Vecmāmiņa raksta:

“Gatavojamies Zie­mas­svētkiem. Bērni raksta vēstules vecītim, stāstot, ko vēlas saņemt dāvanās, taču viņu vēlmes kļūst aizvien lielākas. Cits prasa jaunāko aifonu, cits ceļojumu uz Amerikas Disnejlendu. Saprotu, ka laiks sarežģīts, skolā, īpaši lauku mācību iestādēs, kopā mācās turīgā zemnieka un trūcīgā rokpeļņa bērns. Viens uz svētkiem saņems slēpošanu Austrijā, otrs varbūt jaunu džemperīti. Kā sadzīvot? […]

Veidenbauma prēmijas tradīcija izgaist

09:49
01.12.2025
38
G.Z. raksta:

“Uz Cēsīm nebraucu, uzskatu, ka Liepā dibinātās prēmijas tradīcija ir mirusi, to apliecina arī tas, ka prēmiju saņēmušie vairs uz pasākumu neierodas (tā bija arī iepriekšējo reizi). Iespējams, mūsdienu organizatori neprot pildīt savu misiju. Protams, laiki mainās, varbūt arī tradīcijām jāmainās, bet ir jāpaskaidro un jāpastāsta tautai, ka tiek radīts kas jauns,” atsaucoties uz “Druvas” […]

Sludinājumi