Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos – trīs aktuālas receptes atklāj zemnieku saimniecības “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.
Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” (8 personām) *Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu; *pievieno divas 350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm; *pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes; *sašķidrina ar litru kefīra; *tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas; *sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm; *ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni; *nodegustē vai laba sanākusi un ceļ galdā! Uzkoda “Kliģenu sapnis” *Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes; *maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem; *pa virsu uzgriež svaigu “Kliģenu” gurķi un smeķē. Gardu muti! Dzēriens 30 sekundēs *Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni; *nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē; *samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!
Kā norāda z/s “Kliģeni” mediju pārstāvis Edgars Gertners, “Kliģeni” ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1992. gadā un izplata produkciju ar firmas zīmi “Dārznieks”. Plašā sortimentā uzņēmums ražo garos gurķus un lielaugļu tomātus, kā arī dažādas puķes, stādus un nodrošina apstādījumu ierīkošanu un kopšanu. Uzņēmuma produkcija saņēmusi “Zaļā karotīte” novērtējumu par dārzeņu augsto kvalitāti. Sagatavojusi Anda Dzenža
Komentāri