Dzērbeniete Helēna Amane stāsta, ka karstajā laikā viņa vēlējusies atvēsināties, tāpēc uzvedināta uz domām par kādu vēsu, garšīgu un neierastu dzērienu. Tas ir frappe jeb ledus kafija. Tā ir ļoti iecienīta Dienvidu zemēs, bet ne mazāk populāra Latvijā.
Lai pagatavotu atvēsinošo dzērienu, vajadzēs:
– divas tējkarotes šķīstošās kafijas,
– trīs ēdamkarotes ūdens,
– 3 – 4 ledus gabaliņus,
– cukuru,
– pienu.
Neiztikt gan bez „šeikera” vai parastas burciņas, vai arī glāzes ar vāku. Noderēs salmiņš nesteidzīgai ledus kafijas baudīšanai.
Pagatavošana:
Paņem„šeikeri”, ielej tajā ūdeni un ieber kafiju, tad pievieno cukuru. Ja esam saldummīļi, mazliet vairāk, ja ne tik ļoti, mazāk. Apmēram pusminūti kratām „šeikeri”, lai cukurs izkūst. Iegūto šķidrumu ielej glāzē. Pievieno ledus gabaliņus. Beigās līdz pašai glāzes malai pielej pienu. Un gatavs! Pēc izvēles var pievienot arī saldējumu vai putukrējumu un šokolādes skaidiņas.
Komentāri