Tējas ražošanas uzņēmuma “Apsara” tējas meistars Andris Purviņš ne vienu vien reizi pabijis Ķīnā. Vienā no ceļojumiem pa tējas plantācijām, lietus bija aizskalojis ceļu un apkārtceļš bija jāvada caur dziļiem Ķīnas laukiem. Ceļā Andris iepazinās ar budistu mūku un uz nedēļu apmetās klosterī. Par to, kas noticis, Andris izvairās stāstīt, vien atklāj, ka no ceļojuma pārbraucis ar seniem hieroglifu pierakstiem. Senie raksti slēpa tējas receptes, ko viņam izdevies nofotografēt, turklāt bija nepieciešami divi gadi, lai tekstus iztulkotu, portālam edruva.lv pastāstīja “Apsaras” pārstāve Nadīna Erdmane un norādīja – kā jau viss ģeniālais, receptes ir vienkāršas, bet negaidītās kombinācijās. Zaļā tēja pati par sevi glabā ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu un jau izsenis zināma kā dzēriens, kas spēcina organismu. Savukārt, apvienojot to ar citām augu valsts sastāvdaļām, tās efekts daudzkārt pastiprinās. Tējas lietpratējs atklāj trīs senās tējas receptes no Ķīnas, kas īpaši iedarbīgas veselības stiprināšanai. „Šo recepšu pamatā ir Tao zaļā tēja, ko īpaši iesaku, jo tā ir absolūti tīra zaļā tēja. Interesanti, ka tieši recepte pret gripu nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā un ir gandrīz divus tūkstošus gadu sena,” stāsta „Apsaras” tējas meistars Andris Purviņš. Tēja pret gripu Nepieciešams: 1 ēdamkarote Tao zaļā tējas 1 ēdamkarote rīsu 2 – 3 gabaliņi ingvera saknes 450 ml ūdens: Pagatavošana: Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Tiem pievieno ingvera gabaliņus, Tao zaļo tēju un ēdamkaroti auksta ūdens. Visas sastāvdaļas samīca piestā, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzvāra ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, tam pievieno pastu un maisa pulksteņa rādītāja virzienā divas trīs minūtes. Tēju noņem no uguns un atstāj atdzesēties vienu minūti. Tēja pret klepu Nepieciešams: 1,5 cm gabaliņš baltā redīsa Šķipsniņa augstas kvalitātes jūras sāls 1 ēdamkarote Tao zaļās tējas 850 ml ūdens Pagatavošana: Notīra redīsu un smalki sakapā. Visas sastāvdaļas liek tējkannā un aplej ar karstu ūdeni, ļauj ievilkties divas trīs minūtes. Tēja pret saaukstēšanos Nepieciešams: 4 – 5 gabaliņi savītušas ingvera saknes 2 gabaliņi loku (aptuveni 2,5 cm diametrā – loka baltā daļa/sīpoliņš; loki nedrīkst būt pārauguši) 1 ēdamkarote Tao zaļās tējas 850 ml ūdens Pagatavošana: Ingveru sagriež plānās, aptuveni trīs milimetru biežās šķēlītēs. Loka balto daļu pārgriež gareniski uz pusēm. Ingveru, lokus un Tao zaļo tēju aplej ar karstu ūdeni un atstāj ievilkties uz divām trim minūtēm. Pastiprinātam efektam var pievienot šķipsniņu augstas kvalitātes jūras sāls. Sagatavojusi Anda Dzenža
Komentāri