Trešdiena, 17. decembris
Vārda dienas: Hilda, Teiksma

Desertu receptes Valentīna dienai

Druva
13:05
13.02.2015
51
Ogu Alus Merce

LIDO šefpavāre Ilga Joma piedāvā kārdinošu desertu receptes Valentīna dienai. Šie deserti radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu. Šī būs lieliska iespēja uzburt karalisku desertu savām dievinātajām otrajām pusītēm. Kā norāda AS LIDO komunikācijas speciāliste Ginta Bormane, šefpavāres I.Jomas padomi palīdzēs pat tiem, kuri virtuves pasaulē ir iesācēji. Meitenes saviem brašajiem, mīlošajiem un romantiskajiem kungiem Valentīna dienas vakarā var sagādāt pārsteigumu, pasniedzot desertu, kas ļaus izbaudīt ogu svaigumu, siera maigumu un alus rūgtumu, savukārt puiši savas mīļotās var iepriecināt ar vēl nebijušu saldo ēdienu. Ilga Joma novēl: „Lai jums viegli un skaisti pagatavot un abiem labi garšo! Iepriecini savu mīļoto!”

Dzirkstošais dievietes deserts Lai pagatavotu šo desertu sev un mīļotajam cilvēkam, nepieciešamas 2 glāzes jeb 250g sārtā šampanieša, 1 ēdamkarote jeb 5g želatīna, 250g svaigu zemeņu, 100g Mascarpone siera, 100g saldā krējuma, 1 tējkarote vaniļas cukura. Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Kad želatīns uzbriedis (pēc apmēram 15 minūtēm), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu ielej bļodā, pagaida līdz tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu, smalkā strūklā un lēnām lej klāt izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos, liek ledusskapī sastingt. Sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai). Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5 – 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Saputo saldo krējumu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un Mascarpone sieru. Visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.

Svaigais ogu deserts ar alus mērci Svaigā siera krēma pagatavošanai nepieciešami 80g saldā krējuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 60g Philadelphia krēmsiera, 250g svaigu ogu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.

Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50g Lielvārdes kviešu alus vai LIDO alus un 2 ēdamkarotes cukura. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām. Sagatavojusi Anda Dzenža

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Izlocīt puķes

06:08
17.12.2025
78

Rīdzenē vienā no ārēji tik līdzīgajiem daudzdzīvokļu namiem sastopu bijušo bērnudārza audzinātāju Annu Kosovu. Viņa no saviem 70 gadiem vairāk nekā divus desmitus gandrīz katru brīvo mirkli veltījusi japāņu papīra locīšanas mākslai jeb origami. “Vienkārši esmu cilvēks, kurš grib visu ko pamēģināt,” iesākumu atceras kundze, atklājot, ka pēc kādā video ieraudzītā parauga ienācis prātā izlocīt […]

Pilsētvides risinājumi – dizains, kas apvieno funkcionalitāti un drošību

10:30
16.12.2025
23

Pilsētvides attīstība balstās trīs galvenajos principos – estētikā, funkcionalitātē un drošībā. Labi izstrādāta vide kalpo iedzīvotājiem, uzņēmumiem un pilsētas viesiem, radot vietu, kur cilvēki var ērti pārvietoties, strādāt, socializēties un atpūsties. Pilsētvides kvalitāti nosaka ne tikai arhitektūra, bet arī pārdomāts aprīkojums, kas nodrošina kārtību, orientēšanās ērtību un patīkamu atmosfēru. Pilsētvides aprīkojumam ir nozīmīga loma šajā […]

Bruņinieks ar zelta komandu

05:17
15.12.2025
286
1

Novembrī tradicionālajā Cēsu novada pašvaldības darbinieku apbalvošanas pasākumā tika teikts paldies par ieguldīto darbu, atbildību un sirdsdegsmi. Galveno, pirmās pakāpes apbalvojumu “Bruņinieks”, saņēma Juris Joksts, Cēsu Digitālā centra vadītājs, par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu Cēsu novada digitālās attīstības veicināšanā. Juris uzsver, ka šādu balvu diez vai iegūtu bez savas lieliskās “zelta” komandas. “Druva” aicināja Juri […]

Cimdos māksla un atmiņu zīmes

06:31
12.12.2025
64

Pirms Ziemassvētkiem skaistu dāvanu saņems rokdarbnieces, stāstu un Latvijas kultūras un sabiedriskās dzīves pētnieki. Tā ir Elīnas Apsītes grāmata “Dzīvais cimds. Jette Užāne” par dzērbenieti Cimdu Jettiņu. Viņas simtgadei Cēsu muzejā bija veltīta audiovizuāla izstāde “Dzīvais cimds”. Tā saņēma “Latvijas Dizaina gada balvas 2025” žūrijas atzinību, tā bija nominēta “Kilograms kultūras” fināla balsojumam. Izstādes kuratore […]

"Timbro" pārceļas uz jaunām telpām un plāno jaudīgu attīstību

05:28
11.12.2025
1061
1

Ar īstu Cēsu novadā dzimuša un auguša cilvēka prieku un azartu SIA “Timbro” izpilddirektors Raimonds Cipe “Druvai” izrāda pašlaik remont­darbu noslēguma fāzē esošās uzņēmuma jaunās telpas Cēsīs, Gaujas ielā 5, kur paredzēts pārcelties pavisam drīz, līdz gada beigām. Uzņēmuma vadītājs “Dru­vai” apstiprina nesen masu medijos izskanējušo informāciju, ka Cēsu mežsaimniecības uzņēmums SIA “Timbro” mež­izstrādes tiesību […]

Kūkas, piparkūkas un rosība ģimenē

05:17
09.12.2025
140

Māja piekalnītē redzama pa gabalu, pagalmā taku izgaismo krāsainas lampiņas, sevi izrāda rūķi, dažs  arī slēpjas. Pie namdurvīm Adventes vainags.  Virtuvē smaržo piparkūkas. “Ziemassvētku noskaņa nav tikai bērnu, arī pieaugušo priekam,” saka līgatniete Irita Vempere un uzsver, ka viņai ikvieni svētki saistās ar rosību. Iritas vaļasprieks ir kūku cepšana, un, saprotams, svētkos tās gaida ne […]

Tautas balss

Egle rada prieku

09:57
17.12.2025
13
Cēsniece L. raksta:

“Priecājos par Cēsu galveno egli Vienības laukumā. Tā izgreznota ļoti jaukām gaismiņām. Prieks skatīties gan autobraucējiem, gan gājējiem. Šajās tumšajās dienās, ieraugot mirdzošās spuldzītes, sejā iezogas smaids,” sacīja cēsniece L.

Klientus necenšas piesaistīt

15:11
13.12.2025
32
Lasītāja I. raksta:

“Cēsīs “Latvijas Pasta” nodaļa tagad atrodas tirdzniecības centrā “Solo”. Ieejot lielajā ēkā, grūti saprast, kur atrodas pasts. Ir gan izlikta plāksne ar norādi, bet to var arī nepamanīt. Informācijas statīvs novietots uz grīdas, savukārt košie un pamanāmie veikalu nosaukumi virs tirdzniecības telpu durvīm neapzināti liek starp tiem meklēt pasta nosaukumu. Cilvēks skatās un nesaprot, kur […]

Latvijas preces - dārgas

15:11
13.12.2025
29
Seniore M. raksta:

“Visur mudina pirkt Latvijas pārtikas preces. Bet, kad veikalā paskatās, cik tās maksā, tomēr jāizvēlas ievestie produkti. Ne­zinu, vai pie vietējās produkcijas augstajām cenām vainojami tirgotāji vai ražotāji, bet kaut kas tur nav kārtībā. Vēl arī jāsaka, ka ne vienmēr vietējā produkta garša ir labāka nekā importētajām precēm. Protams, tas ir gau­mes jautājums, bet man […]

Ko mainīs likuma maiņa

11:58
07.12.2025
45
1
Lasītāja A. raksta:

“Lasu, ka mājdzīvnieks, suns, kaķis vai cits, nedrīkstēs būt īpašums. Bet kāds tad tam būs statuss, un kuram būs jāuzņemas atbildība par dzīvnieka ēdināšanu, uzraudzību, apstākļiem, kādos tas tiek turēts? Ja tas nav mans īpašums, kādu atbildību no manis var prasīt? Šķiet, juridisko formulējumu maiņa radīs daudz neskaidrību, nesapratnes. Kas sunīti, kaķīti vai papagaili mīl, […]

Cik dārgas dāvanas nes Ziemassvētku vecītis

11:57
06.12.2025
45
1
Vecmāmiņa raksta:

“Gatavojamies Zie­mas­svētkiem. Bērni raksta vēstules vecītim, stāstot, ko vēlas saņemt dāvanās, taču viņu vēlmes kļūst aizvien lielākas. Cits prasa jaunāko aifonu, cits ceļojumu uz Amerikas Disnejlendu. Saprotu, ka laiks sarežģīts, skolā, īpaši lauku mācību iestādēs, kopā mācās turīgā zemnieka un trūcīgā rokpeļņa bērns. Viens uz svētkiem saņems slēpošanu Austrijā, otrs varbūt jaunu džemperīti. Kā sadzīvot? […]

Sludinājumi