Šefpavārs Gatis Pētersons ik mēnesi aicinās kādu mūspusē pazīstamu cilvēku uz savu virtuvi, lai kopā pagatavotu interesantu ēdienu. Šomēnes viņa virtuvē viesojās Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs, kurš uzreiz atzina, ka ikdienā daudz laika nevelta ēdienu gatavošanai, taču šo to pagatavot varot. Sagaidot J.Rozenbergu caffe “Karstais suns”,šefpavārs Gatis Pētersons teica, ka pirmajā reizē netiks gatavots nekas ļoti specifisks vai sarežģīts.Kafejnīcas iekšpagalmā tika uzstādīta liela panna, iznesti galdi.
Stundas laikā, slēpjoties arī no lietus, tapa pirmās kopīgās vakariņas. J. Rozenbergs, servējot porcijas, bilda: “Parasti, ja cilvēkam dod pagaršot ēdienu un viņš nezina, ko par to teikt, saka: “Mmm, cik interesants ēdiens!” Ceru, ka mums šodien tā nebūs!” Savukārt pavārs Gatis Pētersons bilda:”Viss ģeniālais ir vienkāršs. Šodien neko patiesi sarežģītu negatavojām, bet rezultāts ir tāds, ka šīs receptes var aizņemties katrs.” Tam piekrita arī J. Rozenbergs, sakot, ja vien mājās ir lielā dārza panna, šādas pusdienas viegli un ātri var pagatavot jebkuros dārza svētkos. “Ļoti viegls un garšīgs ēdiens. Man garšo gaļa. Noteikti nebūs smaguma sajūta. Šodien iemācījos arī to, ko nozīmē tomātu blanšēšana. Tas man tāds jaunums. Viss izdevās lieliski!” Liene Lote Grizāne Ja vēlaties uzzināt, ko mājās gatavo J.Rozenbergs un kas ir viņa mīļākie ēdieni, lasiet visu rakstu piektdienas (26.augusta) “Druvas” numurā.
Komentāri