Ziņas

Izklaide

Valmierā pirmo reizi notiks Restorānu nedēļa

No šodienas līdz 14.maijam Valmierā pirmo reizi norisināsies Restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma projektu vadītāja Anita Tīlena. Restorānu nedēļas gaitā īpašus piedāvājumus saviem apmeklētājiem būs sagatavojuši pieci Valmieras un apkārtējo novadu restorāni.

Restorānu nedēļā trīs kārtu ēdienu piedāvājumu par pievilcīgām cenām saviem apmeklētājiem piedāvās restorāni “Rātes Vārti”, “Vecpuisis” un “Agnese”, Valmiermuižas Alus virtuve un Dikļu pils restorāns. Aicinot uzņemt pavasara un dabas spēcinošo enerģiju, galdā tiks celtas gardas maltītes, goda vietā liekot Latvijas dabas veltes no apkārtējiem mežiem, upēm, ezeriem un lauku labumiem.

Valmieras restorānu nedēļa ir viena no “Eiropas Gastronomijas reģions 2017” pasākumu programmas norisēm Rīgas – Gaujas reģionā.

2017.gadā Rīgas-Gaujas reģions ir ieguvis tiesības nest Eiropas gastronomijas reģiona titulu.

Valmiera kopā ar sadarbības partneriem Rīgas-Gaujas reģionā (Cēsīm, Gaujas Nacionāla parka klasteri, Siguldu un Rīgas Tūrisma attīstības biroju) izveidoja īpašu konceptu “Ar dabu šķīvī” reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanai. Par Eiropas Gastronomijas reģiona vēstnesi izvēlēts dabas produktu gardēdis Dzintars Kristovskis, kurš ir arī Valmiermuižas Alus virtuves un Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs.