Ziņas

Sabiedrība

Latvijā sākas Gastronomijas festivāls

Šodien sāksies ikgadējais Gastronomijas festivāls, kas vairāk nekā desmit dienu garumā ar jauniem ēdieniem un speciāliem piedāvājumiem norisināsies teju 60 Latvijas restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās.

Gastronomijas festivāls ilgs līdz 6.septembrim, un tā laikā ikvienam par īpašām cenām būs iespēja nogaršot jaunus ēdienus un sajust unikālu garšu salikumus.

Viesus ar maltīti priecēs Rīgas, Liepājas, Siguldas, Mālpils, Dikļu, Mārupes, Ventspils, Jūrmalsa, Pūres, Skrundas, Rēzeknes, Cēsu, Tukuma, Daugavpils, Jelgavas, Pilsrundāles, Skrīveru, Piņķu un Jaunpils kafejnīcas un restorāni.

Tāpat šogad festivālā piedalīsies Latvijas muižas un pilis – Skrundas muiža, Mālpils muiža, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Rundāles pils un Dikļu pils.

“Festivāla dalībnieki ir ieguldījuši lielu darbu, lai sagatavotu jaunas ēdienkartes. Turklāt lielākā daļa piedāvās ēdienus no pašmāju sezonālajiem produktiem, tādējādi atbalstot gan vietējos ražotājus, gan piedāvājot maltīti no dabīgiem produktiem,” stāsta Gastronomijas festivāla projekta vadītājs Māris Briedis.

Ar Gastronomijas festivālu tiek ievadīta pārtikas izstāde “Riga Food”, kas norisināsies no 2.septembra līdz 7.septembrim Ķīpsalā. To organizē izstāžu rīkotājsabiedrība “BT1”.

Plānots, ka “Riga Food 2015” piedalīsies apmēram 700 uzņēmumu no 37 valstīm. Tāpat darbosies Latvijas nacionālais kopstends, kā arī reģionālie stendi – Zemgali pārstāvēs 64, Latgali – 22, Vidzemi – 15, bet Kurzemi 14 mājražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi.

Līdztekus ekspozīcijai izstādes laikā notiks arī dažādas prezentācijas, semināri, meistarklases un biznesa tikšanās profesionāļiem. Izstāde pulcēs arī labākos pavārus, konditorus un bārmeņus, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā, oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Savukārt pārtikas ražotāji un meistari sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.