Ziņas

Sabiedrība

Kulinārijas konkursā uzvar “Pērles” dalībnieks

Gatavi parādīt prasmes. Juris Remeika (no kreisās) un Ilmārs Žekaitis ir gatavi parādīt savas prasmes ēdiena un veselīga kokteiļa pagatavošanā. Foto: no albuma

Pirmo reizi Latvijā, Rīgā, notika Starptautiskais Eiropas gastronomijas konkurss “Cupid’s spoon 2023”, kurā piedalījās cilvēki ar invaliditāti un jaunieši, kuri atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā. Cēsu novadu pārstāvēja atbalsta centra “Pērle” un biedrības “Cerību spārni” grupu mājas “Cēsis” klienti. Ilmārs Žekaitis, kas darbojas “Pērlē”, ieguva pirmo vietu kokteiļu gatavošanā, balva – dalība konkursa pusfinālā Horvātijā.

Konkursā varēja startēt divās disciplīnās – ēdiena un bezalkoholisko kokteiļu gatavošanā. Dalībniekiem 10 minūtēs bija jāpagatavo un jāservē ēdiens vai bezalkoholiskais kokteilis un jāpārliecina starptautiskā konkursa žūrija par savām prasmēm virtuvē. Bija atļauts izmantot ēdiena sagataves, kas tapušas iepriekš.

Otrs atbalsta centra “Pērle” dalībnieks Juris Lagzdiņš un Juris Remeika, kurš darbojas gan “Pērlē”, gan ir grupu mājas iemītnieks, gatavoja ēdienu.

Atbalsta centra “Pērle” vadītāja Dita Trapenciere teic, ka dalībnieki šo pieredzi novērtēja kā lielisku iespēju parādīt savas kulinārās prasmes, piedzīvot konkursa sajūtas un pavadīt laiku ar kolosāliem cilvēkiem: “Mēs lepojamies ar katru dalībnieku un viņu lieliski padarīto darbu. Dalībniekiem liels atbalsts bija ģimenes, kas palīdzēja sagatavoties. Jāteic, mūsu uzvarētāja Ilmāra sapnis bija iegūt iespēju tikt uz Horvātiju, tāpēc vēl jo vairāk priecājamies, ka viņš to saņēma. Viņš ir cilvēks, kuram ļoti patīk gatavot, viņš labprāt gatavo arī “Pērles” virtuvē. Viņa spēja koncentrēties, fokusēties uz uzdevumu, kā arī prezentēt paveikto bija patiešām ievērības cienīga, ko uzteica arī žūrija.”

“Cerību spārni” sociālā darbiniece Inguna Kaupuža pastāstīja, ka par konkursu pastāstījuši tiem grupu mājas iemītniekiem, kuri labi gatavo: “Juris Remeika bija drosmīgs un izlēma piedalīties. Tā ir brīnišķīga iespēja uzdrīkstēties un sajust savu varēšanu, kā arī ne tikai pagatavot ēdienu noteiktā laikā, bet arī to atbilstoši noformēt, pasniegt un prezentēt. Juris gatavoja savu iecienītāko ēdienu – pankūkas ar pildījumu. Žūrija īpaši uzteica viņa izvēlēto garšas salikumu. Jāteic, tas bija ļoti veiksmīgs starts. Žūrija veltīja atbalstošus un pārdomātus komentārus, dalībnieki saņēma pozitīvu devu vērtējuma un iedrošinājuma. Piedalīšanās konkursā bija priekpilns piedzīvojums, kas radīja vēlmi turpināt trenēties un piedalīties arī nākamgad, turklāt rosinot piedalīties arī citiem.”

Konkursu rīko Horvātijas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO) sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija”.

Konkurss norisinās 27 Eiropas valstu galvaspilsētās, uzvarētāji satiksies Horvātijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *