Ziņas

Sabiedrība

Gardi aizvadīta Putras pēcpusdiena

Vārās. Pie Nītaures tautas nama vairākos katlos vārījās dažādas putras. Nītaurieši atzīmēja Putras pēcpusdienu un cienājās ar vairāku veidu putrām.Foto: No albuma

Nītaures pagastā aizvadīta Putras pēcpusdiena. Jau otro gadu nītaurieši izvēlas šo dienu, kad vāra un bauda dažādas putras, novērtē to nozīmi ēdienkartē.

Viens no pasākuma organizatoriem Mārtiņš Šteins “Druvai” teic, ka vispirms jau paldies jāsaka pasākuma atbalstītājiem – uzņēmumiem “Rīgas Dzirnavnieks” un “Spilva”, kuri dāvāja gan vairāku veidu putras, gan ievārījumus. Nītaurieši vārīja un baudīja rīsu biezputru ar ķīseli, galdā cēla četrgraudu un piecgraudu pārslu putras, tāpat tika vārīta bio pilngraudu auzu pārslu putra. Ar gaļu un apceptiem sīpoliem visi baudīja arī kartupeļu biezputru.

“Tā bija ļoti garšīga un veselīga kopā sanākšana. Vispirms no rīta vēl daudzi no mums tikās Nītaures hokeja laukuma talkā. Zāģējām krūmus, pļāvām zāli un darījām citus darbus, lai sagatavotu hokeja laukumu ziemai. Cītīgi pastrādājuši, devāmies uz Putras pēcpusdienu, kur ne tikai baudījām gardās putras, bet spēlējām spēles, piedalījāmies viktorīnā,” par jauko pasākumu stāsta M. Šteins.

Viņš bilst, ka putras ir garšīgas un arī viņa ģimenē tās tiek gatavotas un ēstas.

“Visi, kas piedalījās Putras pēcpusdienā, bija cilvēki, kuri ikdienā putras ēd un atzīst tās par veselīgām. Nevienam nebija jāmāca, kādēļ tās būtu jāēd. Vēl jo gardākas šīs putras ir tādēļ, ka tās ēdām kopā ar pašu gatavotiem ievārījumiem vai lasītām ogām. Domāju, tas ir nenovērtējami,” saka M. Šteins.