
Cēsīs jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas “Studio Pizza”, taču septembrī uzņēmuma vadītājs Ģirts Bergins metās iekšā vēl kādā izaicinājumā, atverot kafejnīcu ar mājas virtuvi – “Studio Kitchen”.
“Studio Kitchen” darbojas Cēsu sporta kompleksā un ir daudzu skolēnu iecienīta brokastu, pusdienu vieta. Ģirts norāda, ka šo ideju realizē kopā ar kolēģi Denisu Zariņu, un bilst, ka “Studio Kitchen” nav domāta kā “Studio Pizza” filiāle, jo ēdienu piedāvājums atšķiras.
Ģ. Bergins bija pamanījis, ka kafejnīcas telpas pie Cēsu sporta kompleksa stāv tukšas, un nolēma, ka ir iespēja realizēt savas idejas.
“Šeit netirgosim picas, piedāvājumā ir mājas virtuve. Esam ievērojuši, ka pie mums nāk apkārtējo skolu jaunieši. Viņi vairāk izvēlas ēst frī kartupeļus vai ceptus kartupeļus ar salātiem. Taču mums prātā vēl kāda interesanta kartupeļu pagatavošana, ko piedāvāt cēsniekiem. Vērtējot ikdienas darbu, redzam, ka starp klientiem mazāk ir pieauguši cilvēki, taču strādāsim, lai pie mums nāktu klienti uz visām maltītēm – brokastīm, pusdienām un launagu,” saka Ģ. Bergins un bilst, ka ēdināšanas nozarē darbojas jau trīs gadus un ieguvis pieredzi, zināšanas un mācījies arī no savām kļūdām. Viņš bilst, ka redz, kā turpināt uzņēmuma attīstību, kā turpināt strādāt tālāk.
“Darba tiešām ir daudz, turklāt runa jau nav tikai par idejām, kā attīstīt uzņēmumu. Tāpat attīstām savu pakalpojumu kvalitāti, svarīga ir komanda. Atverot “Studio Kitchen”, darbiniekus atrast nebija problēmu, iztikām ar to, kas mums jau ir. Taču, nenoliedzami, pavāri, apkalpojošais personāls ir ļoti nozīmīgi mūsu komandā. Daudziem darba devējiem ir grūtības atrast stabilus un kvalificētus darbiniekus. Priecājos, ja to izdodas izdarīt un nostabilizēt kolektīva sastāvu,” vērtē viens no “Studio Kitchen” vadītājiem Ģ. Bergins.
Viņš bilst, ka jebkurš uzņēmējs strādā pēc vienkāršas formulas – 24/7, kas nozīmē, ka netiek žēlots ne laiks, ne skaitītas darba stundas. Viņš bilst, ka tas nav viegli, bet pats vairs nespēj iedomāties sevi strādājam pie kāda cita.
“Droši vien ir mainījusies domāšana un izveidojies arī cits skatījums uz dzīvi. Tāpat ir skaidrs, ja, atverot “Studio Pizza”, sākumā vēlējāmies būt pieticīgi, tad tagad skaidrs, ka jādomā un jādarbojas ar daudz plašāku vērienu. Tieši tādēļ ir idejas nākotnei. Pieļauju, ka “Studio Kitchen” nebūs pēdējais projekts,” norāda Ģ. Bergins.