Ziņas

Izklaide

Augustā Siguldā notiks Skaņu un garšu festivāls

Sestdien, 13.augustā, no plkst.16 līdz pusnaktij Siguldā, Jaunās pils dārzā, norisināsies pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes, aģentūru LETA informēja Aldis Hofmanis.

Skaņu un garšu festivāla koncepts paredz apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Uz festivāla skatuves kāps Latvijas un pasaules mūziķi: “Latvian Voices” ar savu jaunāko programmu “Pāri robežām”, mūzikas revolucionāri “Rupa&the April Fishes” (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis ar speciāli Skaņu un garšu festivālam Siguldā radītu programmu “Vasaras atmosfēras”, kā arī mūzikas stilu nojaucēji “Future Folk Orchestra”. Muzikālā programma vēl tiks papildināta.

Festivālā skanēs mūzika pieaugušiem klausītājiem, kas pārsteidz un aizved apmeklētājus ceļojumā apkārt pasaulei.

Līdzās mūzikas baudīšanai tikpat liela uzmanība tiks pievērsta arī gardēdībai. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet lai viņš varētu izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā. Šī gada tēma – daba šķīvī – ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu.

Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne (“Mālpils muižas restorāns”), Ēriks Dreibants (“Restorāns 3”) , Artūrs Taškāns (“Rocket Bean Roastery”), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos “Valmiermuižas alus” un Aigars Ruņģis, “Abavas sidrs” un vīndaris Mārtiņš Barkāns, kā arī dabīgais minerālūdens “Aqualar pH 9+” un ūdens someljē Dans Grasmanis.

Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem doties sajūtu ceļojumā. Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, “ēdamas” dekorācijas un daudz kas cits. Triju sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, “lounge”, stāvgaldu, “long table”, “cafe”. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies “Cherry Picking DECO”.

Festivālu organizē biedrība “Primavera Sound”, sadarbojoties ar pasākumu un menedžmenta kompāniju “Digg deep MGMT” un garšu konceptpasākumu veidotāju “Ze food”. Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada domi, un tas iekļaujas “Eiropas Gastronomijas reģiona” Rīgas-Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā.